V izzivu z mystery boxom se je najbolje izkazal Jure Pavlič, ki je zasedel drugo mesto med polfinalisti. Takoj za njim se je v polfinale uvrstil tudi Luka Pangos, MasterChef kuhinjo pa sta zapustila Domen Beribak in Lidija Subasić, poroča tudi portal Okusno.je.

Prva polfinalistka: "Pokal gre na Štajersko."

Klara Šmigoc je 21 letna Štajerka iz Rogoze, ki se želi MasterChef pokal pripeljati na Štajersko. Klara rada ustvarja slaščice in si želi širni Sloveniji predstaviti svojo strast do kuhanja. Po koncu šova se vidi v dobri slaščičarni ali restavraciji, kjer bi razvajala brbončice gostov. In malo ji manjka do uspeha. Kot prva polfinalistka je Sloveniji dokazala svoj talent in kulinarično znanje. Zdaj pa zanjo navija celotna Štajerska, predvsem pa njena fakulteta, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, kjer je pred kratkim postala tudi ambasadorka gostoljublja.

[[image_1_article_67406]]

Jure Pavlič in Luka Pangos sta kot "duo Mrki" dosegla nov mejnik v tekmovanju, saj sta se uvrstila v polfinale. Jure si je mesto priboril z morskimi sestavinami, s katerimi se še ni dokazal. Iz njih je pripravil čudovito jed, ki je najbolj navdušila sodnike. Pavlič je 34 letni avtomehanik iz Kamnika, ki ima prav posebno vez s krušno pečjo, v kateri peče svoje značilne pice. Zaljubljen je v svojo družino in seveda v kuhinjo. V MasterChefu pa se je izkazal kot nadarjen in izvnajdljiv kuhar, ki presega pričakovanja sodnikov.

Medtem Pangos presega samega sebe s svojimi vrhunskimi krožniki, ki jih oblikuje pod velikim pritiskom in tveganji, ki pa se obrestujejo. 29 letni Ljubljančan je vedno optimističen in nasmejan. V MasterChef Slovenija se je prijavil, ker je pustil stresno službo v marketingu in želel slediti svoji strasti – kuhanju. Njegova prva jed so bili špageti s tuno iz pločevinke, danes pa ustvarja odlične krožnike predvsem z inspiracijo morja in majoneze.

Zmago si s trdim delom in izkazanim talentom zaslužijo vsi trije, a marsikdo v naših krajih navija, da gre zmaga h Klari na Štajersko. "Če bomo vsi dostavljali takšne krožnike, bo to eden največjih polfinalov in finalov do zdaj," je komentiral Pangos, zato ga le ne zamudite. Navijajte tudi vi za vašega favorita v naslednji epizodi Masterchef Slovenija, ki bo v ponedeljek 24. junija ob 21:15 na POP TV.