Preverite, kdaj lahko pričakujemo padavine.

Foto: ciklon.si /srednjeročna napoved

V prihodnjem tednu bomo pod vplivom vsaj dveh vremenskih front, prva bo na nas vplivala v torek in sredo dopoldne, druga pa predvidoma v petek in soboto, so napovedali na ciklon.si /srednjeročna napoved. Na ARSO so ob tem za torek zaradi neurij izdali rumeni alarm za celotno državo.

Torkovo jutro bo zelo toplo, nato krajevne plohe in nevihte

Jutri bo večinoma sončno, več oblačnosti bo v hribih zahodne Slovenije. Jutro bo ponekod po nižinah megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, najvišje dnevne od 24 do 28 °C.

V ponedeljek bodo predvsem v hribih zahodne Slovenije popoldne posamezne plohe ali nevihte. Drugod bo sončno. Zapihal bo jugozahodni veter, ki bo najmočnejši predvidoma v noči na torek, zato bo torkovo jutro precej toplo, ponekod bo tudi tropska noč, temperatura se ne bo spustila pod 20 °C.

V torek zjutraj bo nad Jadranom nastal prehodno plitev ciklon, ki bo nekoliko podaljšal padavine, ki bodo precej neenakomerne porazdeljene. Krajevne plohe in nevihte se bodo pojavljale po vsej Sloveniji, opozarjajo meteorologi ciklon.si /srednjeročna napoved. Za isti dan je ARSO za celotno državo izdal rumeni alarm, ki pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Drugo vremensko fronto bomo občutili čez vikend

V sredo čez dan se bo postopno zjasnilo, prehodno bo zapihal vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V četrtek se nam bo od zahoda približevala nova vremenska fronta. Po svežem jutru bo oblačnost od zahoda postopno naraščala, zapihal bo jugozahodni veter, ki bo ponekod okrepljen. Ponekod v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo proti večeru že rahlo deževalo. Jugozahodnik bo dvignil temperaturo, če bo v sredo v notranjosti tja do 24 °C, bo v četrtek verjetno okoli 27 ali 28 °C.

V petek in soboto bo spremenljivo s pogostimi padavinami, ki jih bo največ predvidoma na zahodu. V zadnjem septembrskem tednu bo nad Sredozemljem predvidoma območje visokega zračnega pritiska. Videti je tudi nekaj severozahodnika v višinah, vremenske fronte naj bi večinoma potovale čez Severno Evropo, še napovedujejo meteorologi v srednjeročni napovedi.