Jutri lahko pričakujemo zelo burno vremensko dogajanje. Praktično po celotni državi se lahko razvijejo krajevna neurja s točo, močnimi nalivi in silovitim vetrom, opozarjajo meteorologi na Neurje.si.

"Žal se ob tako izraziti menjavi zračnih mas drugega sploh ni pričakovalo, saj beležimo visoke temperature, prihod vremenske fronte pa bo močno destabiliziral vremensko ozračje," pojasnjujejo na vremenarskem portalu.

Hujša neurja predvidena na vzhodu države

V jutranjih urah in popoldne bo v višjih plasteh  prevladoval jugozahodnik / zahodni veter, v spodnjih plasteh ozračja pa bo pihal severni veter, spremenljive smeri. Zaradi vetrovnega striženja lahko pričakujemo razvoj izoliranih superceličnih neviht z debelo točo. Prehod neviht bo hiter, zato bo prisoten tudi močan nevihtni piš, oz. veter, še napovedujejo na Neurje.si.

Na ARSO medtem pravijo, da bodo hujša neurja verjetnejša v vzhodnih krajih. Za naše kraje so izdali oranžno opozorilo, kar pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi s točo, močnejši piši vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare.

Konkretna ohladitev bo trajala dlje časa

Po neurjih se bo bistveno ohladilo. Prihodnji teden se bodo najvišje dnevne temperature gibale med 21 in 25 ° Celzija. Topleje bo morda ponovno za vikende.

V noči na torek bo že večinoma suho, delno se bo razjasnilo. Ponekod bo zjutraj megla. V torek bo spremenljivo oblačno, možna bo kakšna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, prehodno bo spet nekoliko pogosteje deževalo, a padavin ne bo veliko. V četrtek bo več sonca, popoldne pa morda kakšna ploha.