Kraji v Celju so kot nalašč za vaše počitnice. Uživajte v pestri ponudbi aktivnosti za vse generacije: Celjska koča za naravne užitke, Šmartinsko jezero za vodne radosti in Letno kopališče Celje za osvežitev v vročih poletnih dneh. Ne zamudite priložnosti za nepozabno poletje.

Letno kopališče Celje

Letno kopališče Celje že vrsto let privablja vse, ki iščejo osvežitev v vročih poletnih dneh. S svojo raznoliko ponudbo, ki vključuje več kot 1.700 kvadratnih metrov vodnih površin, igrišče za odbojko na mivki, večnamensko športno igrišče in druge rekreativne površine, ponuja nekaj za vsakogar. Obiskovalci lahko uživajo v gostinski ponudbi, se sprostijo ob številnih poletnih aktivnostih in si tako popestrijo vroče poletje v mestu. Ne zamudite priložnosti, da si privoščite osvežitev in uživate v pestrem poletnem dogajanju v Letnem kopališču Celje.

[[image_1_article_67484]]

Letno kopališče v Celju, tradicionalno poletno zbirališče Celjanov ob obrežju reke Savinje, praznuje že 50 let. Na 2,3 hektarjih površine kopališča je na voljo več kot 1700 m² vodnih površin, vključno s 50-metrskim bazenom za plavalce in novim otroškim bazenom v obliki treh barvitih krogov (globine od 20 do 60 cm), opremljenim z atraktivnimi igrali. Poleg tega obiskovalcem nudijo igrišče za odbojko na mivki, prenovljeno večnamensko športno igrišče za košarko, badminton, nogomet ali rokomet ter možnost izposoje opreme.

Pustolovski park Celjska koča

Pustolovski park, obkrožen z drevesi in s krošnjami, ponuja poligone za vse starostne skupine. Ob plezanju pod vodstvom inštruktorjev boste spoznali svoje sposobnosti, pridobili novo samozavest in zaupanje vase. Park obsega 35 različnih elementov, kot so brvi, mostovi, mreže, plezalna stena, U-zanke in še več. Za najbolj pogumne je na voljo Monkey tree, ki vam bo pognal kri po žilah.

[[image_2_article_67484]]

To je okolju prijazen park, ki je zasidran med drevesnimi debli in krošnjami. Park vključuje 35 različnih elementov in je primeren za otroke od 5 let starosti dalje oz. od višine 150 cm z iztegnjenimi rokami ter za odrasle. Ponuja raznolike ovire, kot so brvi, mostovi, mreže, plezalna stena, U-zanke in še več. Za tiste, ki iščejo adrenalinske izzive, je na voljo tudi 'Monkey tree', ki poskrbi za dozo adrenalina. Medtem lahko obiščete še poletno sankališče – bobkart Celjska koča. 800 metrov dolga proga ponuja drzne spuste ali ležerno vožnjo s hitrostjo do 40 km/h. Vožnja traja povprečno 2 minuti, odvisno od hitrosti. Za vse generacije.

Več si lahko preberete na spletni strani celjska-koca.si.

Medtem je tudi zipline na Celjski koči prava poslastica za adrenalinske navdušence. V skupni dolžini 829 metrov je razdeljen na dva spusta. Prvi spust, dolg 426 metrov, se začne pri stolpu ob Hotelu Celjska koča in vodi do pobočja Grmade. Povratni spust, dolg 403 metre, vas popelje nazaj do brežine pod hotelom.

Wake park Šmartinsko jezero

Šmartinsko jezero bo to poletje kraj za adrenalinske športe. Vejkanje, vožnja s tubo, supanje, izposoja kajakov in kanujev so samo nekatere dejavnosti, ki vas čakajo. S pridihom zabave in andrenalina je vejk vse bolj priljubljen šport za ljubitelje rekreativnega športa saj je mešanica smučanja na vodi, deskanja in surfanja. Pridite in uživajte v čarobnem okolju jezera

[[image_3_article_67484]]

V parku ponujajo cable wakeboarding, posebno obliko deskanja na vodi s pomočjo vlečnice. Na voljo je 374 metrov dolga dvo-točkovna vlečnica, ki omogoča vožnjo enemu deskarju hkrati. Ta sistem omogoča prilagajanje hitrosti vožnje glede na želje deskarja, kar zagotavlja optimalno izkušnjo. Pri deskanju na vodi uporabljajo vodne smuči ali wakeboard desko, na katero so pritrjene vezi za dober oprijem nog. Ekipa strokovnjakov vam bo nudila vsa potrebna navodila in opremo, tako da se lahko hitro naučite. Z malo spretnosti in nekaj prakse boste hitro uživali v deskanju ali smučanju po vodi.

Ne zamudite priložnosti za nepozabne poletne avanture v Celju. Pripravite se na zabavo, šport in sprostitev v naravi!