Duo, ki ga tvorita Luka Šulić in Stjepan Hauser in sta postala znana kor 2Chellos, po zaključni turneji po Španiji več ne bo obstajal. Glasbenika sta se namreč odločila, da se bosta posvetila vsak svoji individualni karieri. Je pa Sulić za španski medij La Vanguardia razkril, kaj je razlog razhoda.

Čas je za pričetek novih projektov

Kot je pojasnil Sulić, sta se za razhod odločila, ker sta na vrhuncu svoje kariere. “Verjameva, da sva skupaj v teh več kot desetih letih dosegla toliko stvari, zdaj pa je čas, da začneva z drugimi, drugačnimi projekti, ki jih ima vsak od naju kot glasbenik in kot človek. Pravzaprav sva pred dvemi, tremi leti že razmišljali o tej poslovilni turneji, a se je začela pandemija in je bilo vse prestavljeno,” je dejal.

V nadaljevanju je še pojasnil, da je že vedno želel ustvarjati svojo glasbo, kar pa ni bilo del projekta 2Cellos, zato bo zdaj ubral smer, ki jo je želel. “Hauser ima še druge glasbene smeri, ki bi jih rad raziskal. Seveda bi lahko večno igrala predstave, kot je 2Cellos, ker jih obožujeva in ljudje obnorijo naše predstave, vendar se nama je zdelo, da je zdaj čas, da se razideva in začneva nekaj novega, preden kot umetniki padeva v določeno nišo.”

Novih projektov pa se glasbenika ne bosta lotila in ničle, saj imata že veliko, ki jim je njuna glasba všeč.