Domen Kumer je izdal novo pesem z naslovom Nočem ostati sam. Ob izidu pesmi je izdal tudi videospot, ki so ga posneli v snemalnem studiu Metro, na Nanosu in v Seči. Pred izidom nove pesmi pa je 38-letni pevec na družbenem omrežju Facebook delil zgodbo, ki se je pisala za nastankom pesmi. Ob koncu zgodbe je naglas priznal, da se boji ostati sam.

Glasba recept za skoraj vse

Veliko mojih kolegov mi je reklo, da bi zdaj jaz že moral imeti otroke. Sam pa nisem prepričan, da je že čas za to,” je iskreno s svojimi sledilci spregovoril Domen Kumer, a pojasnil, da se njemu še ne zdi čas za to.

Star sem 38 let, tako da, rosno mlad ravno nisem. Imam pa ves čas en problem. 1. januarja sem se popoldne vozil domov s Krasa, kjer sem bil na enem super silvestrovanju in so bili vsi v parih. Ko sem se vozil domov, sem razmišljal: Kaj si ti ja nor, kaj, če bom jaz celo življenje sam? Kaj, če bom jaz sam ostal? Kaj, če bom na stara leta sam? Jaz nisem narejen, da sem sam. In potem mi je ves čas hodilo po glavi, da nočem ostati sam.”

Vprašanja so mučila 38-letnega pevca in ker sam priznava, da je glasba recept za skoraj vse, se je zatekel prav k njen. Uteho je poiskal v skladanju nove pesmi Nočem ostati sam.

Spot za pesem si lahko ogledate tukaj.

Z ustvarjanjem pričel še isti dan

1. januarja je tako poklical klaviaturista izsvojega banda, Davida, in skupaj sta naredila glasbo za njegovo novo pesem. Skladbo je nato poslal prijatelju Steffaniu iz Game Over, ki jej po Domnovih navodilih napisal besedilo. Domen mu je povedal tudi, da želi, da bo besedilo iskreno in o mislih, ki so ga mučile. Domen je povedal še, da je Steffaniu pesem uspelo končati v zgolj 15 minutah.

 “Ko sem prebral besedilo, mi je bilo zelo všeč,” je še komentiral Domen.

Pri novi pesmi je imel pomoč iz tujine

V videospotu so se Kumru pridružili Robert Pikl (kitara), Nace Jordan (bas), Roman Ratej (bobni) in David Novak (harmonika in hammond). Pesmi pa je poseben pečat dodal tudi zbor iz tujine, na kar je Kumer še posebej ponosen in je z njimi sodeloval prvič v svoji karieri.

Zelo sem bil skeptičen, kako bo to zvenelo v slovenskem jeziku. Člani zbora so namreč imeli težave z izgovarjanjem slovenskih besed, predvsem s samoglasniki in črko R, kar je bilo zabavno. Ko je bilo enkrat zmiksano, pa se sploh ne sliši več, da niso Slovenci. Ko so posamezno pošiljali delčke pesmi, pa je bilo zelo zanimivo poslušati,” je pokomentiral Domen