Slovenijo bo na 66. Evroviziji, ki bo maja v italijanskem Torinu, zastopala skupina mladih Celjanov LPS s pesmijo Disko. Novico so sprejeli z vzklikom: “Nenormalno!” Nastopili bodo 10. maja v prvi polovici prvega predizbora. Zmagovalci letošnje Eme so postali s kombinacijo glasov petih petčlanskih žirij in gledalcev v razmerju 50:50.

Mešani odzivi gledalcev

Skupina LPS je bila na drugem mestu po izboru žirije in po prvem mestu po izboru gledalcev, zato je presenetljivo, da je njihova zmaga prejela precej mešanih odzivov. Veliko odzivov je bilo pozivitnih, gledalcem so mladi glasbeniki všeč in so ponosni, da Slovenija na Evrovizijo pošilja glasbenike iz EME freš, se pravi manj izkušene glasbenike, ki niso znani na glasbeni sceni.

Mladost glasbenikov je za nekatere pozitiven atribut, za druge pa negativen. 

Toda kar nekaj odzivov na zmagovalno pesem je negativnih, nanašajo se predvsem na neizkušenost glasbenikov in prepričanostjo, da bomo v polfinalu Evrovizije s pesmijo uvrščeni na zadnje mesto.

Jeza je seveda pomešana z razočaranostjo ljudi, katerih favoriti niso zmagali. Na družbenih omrežjih je možno zaznati predvsem razočaranje nad tem, da ni zmagal mlad par LUMA.

Navdušenje nad vročo vmesno točko

Mnenja so deljena glede letošnjih zmagovalcev, nobenega dvoma pa ni o popularnosti vmesne točke. Gledalci so bili namreč navdušeni nad vmesno točko, ki sta jo izvedla Maja Keuc Amaya in Bojan Cvjetićanin. Slednji je sicer vodil Emo ob strani Melani Mekicar.

Vroča dvojica se je odločila odpeti pesem, ki je lani zmagala na Evroviziji, Zitte e buoni rock skupine Maneskin. Točko sta popestrila z vročimi dodatki in skorajšnjimi akrobacijami, zato je bilo veliko navdušenja nad njunim nastopom. Ni manjkalo komentarjev, ki so nastop ocenili kot najboljši na letošnji Emi in željami, da bi nas ta vroča dvojica zastopala na Evroviziji.