Približuje se tretja sezona plesnega spektakla Zvezde plešejo, kjer bomo lahko spremljali kar štiri Štajerce, od tega dva Mariborčana.

V tretji sezoni plesnega spektakla Zvezde plešejo bomo lahko spremljali kar štiri nove profesionalne plesalce in povratnika iz prve sezone. Na televizijske zaslone se bodo naselili kar štirje Štajerci, dva iz Maribora, en iz Ptuja ter četrta iz Slovenske Bistrice. 

Nina Gerič, profesionalna plesalka ter pomočnica urednika socialnih omrežij

Nina je začela plesati standardne in latinskoameriške plese pri sedmem letu. V tekmovalni karieri je bila večkratna državna prvakinja, peta na svetovnem prvenstvu, finalistka vseh večjih tekmovanj na svetu in zmagovalka posameznega plesa v Blackpoolu. Zadnjih pet let je članica enega največjih plesnih šovov Burn the floor, s katerim je gostovala po Ameriki in Evropi. Nastopala je tudi v avstralskem muzikalu Priscilla queen of the desert.

V zadnjem letu je veliko delala v Angliji, kjer je bila članica različnih plesnih šovov, sodelovala je s svetovno priznanimi plesnimi koreografi ter plesalci in plesala tudi na slovitem londonskem West endu, v Mariboru pa ima svojo plesno šolo Plesni park. Je profesionalna plesalka, koreografinja, učiteljica plesa, diplomirana ekonomistka in pomočnica urednika socialnih omrežij za angleško plesno producentsko hišo. Nina pred debijem pove: »Vesela sem, da sodelujem pri tem projektu in upam, da bodo gledalci ob spremljanju šova uživali.«

Jernej Brenholc pleše že 22 let

Jernej Brenholc je v prvi sezoni oddaje Zvezde plešejo navdušil v zabavnem paru z Urško Vučak Markež. Plesati je začel pri osmih letih. V svoji 22-letni tekmovalni karieri je v amaterskem in profesionalnem razredu nanizal več kot 80 zmag, ki jih je skupaj z Danielo Podgornik Pekič priplesal v latinskoameriških, standardnih ter show plesih. Njegov največji uspeh med amaterji je zagotovo drugo mesto v standardnih plesih na slovitem tekmovanju v Blackpoolu. Med profesionalci pa je zasedel četrto mesto na evropskem prvenstvu v standardnih show plesih ter šesto mesto na evropskem prvenstvu v  kombinaciji desetih plesov.

Jernej se z veseljem spominja prve sezone: »Spomin na prvo sezono je super! Z Urško sva bila res super par, oba sva se zabavala in tako so nastajale zgodbe in točke, ki se jih ljudje še danes radi spominjajo,« pove in doda, da pričakuje, da se bo tudi letos celotna ekipa Zvezde plešejo zabavala in tudi ljudje pred ekrani. »Upam, da bomo ples še bolj približali ljudem,« zaključi.

Martina Plohl je večkratna državna prvakinja

Martina je večkratna državna prvakinja Slovenije in tudi članska državna prvakinja Ukrajine, pohvali pa se lahko še s petim mestom v Blackpoolu, tretjim mestom na evropskem pokalu in prvim mestom na evropskem pokalu, ter številnimi zmagami na največjih tekmovanjih World Open. Ima svoj plesni studio Plohl v Slovenski Bistrici. Svoje plesne pare je pripeljala do 25 naslovov državnih prvakov in enega svojih varovancev ponesla na tron svetovnega prvenstva.

Martina, ki je lani plesala z Rokom Kunaverjem, je pred začetkom obudila spomine: »Spomini na lansko sezono so prav tako čudoviti kot na prvo. Druga sezona mi je prinesla ogromno novih poznanstev in novih izkušenj.«  Doda še svoje želje za to pomlad: »Želim si čim več zabave, dobrega medsebojnega sodelovanja in predvsem zadovoljstvo gledalcev.«

Arnej Ivkovič je plesal z dvema Mariborčankama, Ilko Štuhec in Natalijo Bratkovič

Arnej se je plesni ekipi Zvezde plešejo pridružil v drugi sezoni.  Je mlad plesalec, ki je odplesal največ plesov z različnimi plesalkami, saj sta s soplesalko Natalijo Bratkovič žal izpadla kot prva, a nas je kasneje navdušil v paru z Ilko Štuhec, Laro Komar in Alenko Godec ter v triu z lanskoletnima zmagovalcema Natalijo Gros in Miho Peratom. Plesni koraki Arneja Ivkoviča segajo v zgodnje otroštvo, ko je v majhni skupini iz vrtca nastopal po velikih odrih. Svojo plesno kariero je začel leta 2005 v show danceu, kjer je kot otrok precej izstopal. Po razpadu plesne skupine je svojo kariero nadaljeval v latinskoameriških in standardnih plesih.

Je prejemnik priznanja za športnika leta 2012 in 2016, bil je dolgoletni član državne reprezentance, nastopal pa je že tudi v videospotih Domna Kumra, Rebeke Dremelj in Wernerja ter skupine Nočna Pravila. Arnej se spominja lanske sezone: »Imam ogromno lepih spominov, saj se mi je uresničila dolgoletna želja. Spoznal sem ogromno novih ljudi, ustvaril nova prijateljstva, tudi med nami tekmovalci se je spletla posebna prijateljska vez. Spet posebno prijateljstvo se je razvilo med mano in Ilko Štuhec, pa Laro Komar in Alenko Godec. Skratka, res nepozaben delček življenja, za katerega lahko samo upaš, da se bo še kdaj ponovil,« na kratko pove in doda, kaj pričakuje od nove sezone: »Pričakujem vsaj to, kar sem doživel v prejšnji sezoni in si želim, da bo vse samo še večje, boljše, da bo vse skupaj samo še nadgradnja.«