Danes, 19. februarja 2022, zvečer bo znano, kdo bo Slovenijo zastopal na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije. Izbor Ema 2022 bo nocoj ob 20.20 na prvem programu Televizije Slovenija. Predstavilo se bo 12 izvajalcev, izbranih na dveh predizborih, na katere sta se uvrstila tudi po dva zmagovalca Ema freš.

Tekmovanje za pesem Evrovozije bo maja v italijanskem Torinu.

Za zmago se bo potegovalo teh 12 finalistov

V nocojšnjem finalu bodo nastopili: Anabel s pesmijo Tendency, Stela Sofia s Tu in zdaj, Manouche s skladbo Si sama?, Leya Leanne s pesmijo Naked, BQL s skladbo Maj, Gušti s pevko Leyre s pesmijo Nova romantika, July Jones z Girls can do anything, David Amaro s Še vedno si lepa, skupina LPS s skladbo Disko, Hauptman s Sledim, duet Luma s pesmijo All inn, Batista Cadillac pa z Mim pravil.

Finalni večer bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin.

Občinstvo bo imelo pol besede

Po predstavitvi vseh tekmovalnih skladb bo sledilo 10-minutno glasovanje. Zmagovalno skladbo bodo določili na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij, in sicer v razmerju 50:50. Točkovanje bo torej opravilo kar pet petčlanskih žirij: žirija glasbenih izvajalcev, žirija glasbenih ustvarjalcev in producentov, radijska žirija, televizijska žirija in žirija kluba ljubiteljev evrovizijske popevke.

Po razglasitvi zmagovalca se bo prenos preselil v studio, v tako imenovan “green room”. Tam se bo s tekmovalci pogovarjal voditelj Nejc Šmit.