"Siddharta in Tomaž Okroglič prijateljsko zaključujejo sodelovanje," je skupina zapisala v izjavi za javnost objavljeni na družbenem omrežju Facebook.

Skupno ustvarjane prijateljsko zaključujejo

Glasbena skupina Siddharta in njen dolgoletni član Tomaž Okroglič sporočajo, da po številnih letih skupnega ustvarjanja prijateljsko zaključujejo sodelovanje. Primož Benko, Tomi Meglič, Boštjan Meglič in Jani Hace bodo nadaljevali glasbeno pot kot Siddharta, medtem ko se Tomaž Okroglič poslavlja in se podaja novim izzivom naproti.

Siddharta in Okroglič so zadnjič skupaj nastopili novembra v Stožicah ob 20. obletnici albuma Rh-. Marca je skupina predstavila nov album brez Okrogliča, ki je bil odsoten z odrov. Založba Nika na vprašanje o njegovi odsotnosti ni podala uradnega odgovora. Okroglič se je skupini pridružil pri ustvarjanju albuma ID, čeprav je skupina delovala že prej.

[[image_1_article_67813]]

Siddharta je v dosedanji sestavi ustvarila številne uspešnice in izvedla nepozabne koncerte. Sedaj vstopajo v novo obdobje ustvarjanja, obljubljajoč zvestim oboževalcem nove glasbene poslastice. Tomaž Okroglič ostaja zavezan glasbi, vendar se bo posvetil tudi drugim področjem, ki ga zanimajo. Primož, Tomi, Boštjan, Jani in Tomaž se zahvaljujejo oboževalcem za dolgoletno podporo in zvestobo ter drug drugemu želijo vse dobro in veliko uspehov na nadaljnji poti.