Letos bo izbor za pesem Evrovizije gostil Torino. Organizacijo tekmovanja si je Italija priborila po lanski zmagi rokovske zasedbe Måneskin. Ta je pred tem slavila na Sanremu, in sicer s pesmijo Zitti e buoni.

V Sanremu so sinoči razglasili novega zmagovalca znamenitega festivala italijanske popevke. Na 72. izvedbi festivala je slavil duet Mahmood & Blanco s skladbo Brividi (Mrzlica). Na drugo mesto se je uvrstila Elisa s skladbo O forse sei tu (Ali pa si morda ti), na tretje pa Gianni Morandi s skladbo Apri tutte le porte (Odpri vsa vrata).

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa si je petdnevni spektakel v gledališču Ariston ogledalo na milijone gledalcev.

Zmagala je klasična italijanska “kancona”

Pevec italijansko-egiptovskih korenin Mahmood je na sanremskem festivalu zmagal že leta 2019 s skladbo Soldi, tokrat pa je nastopil v duetu z mladim Blancom. Čeprav je izvorno raper, je letošnja zmagovalna skladba klasična italijanska ‘kancona’.

Zmagovalca bosta, razen če se ne bosta temu odpovedala, predstavljala Italijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije.