Nova sezona Kmetije 2022 se je že dodobra začela. Včeraj je prvi dvoboj izgubil Mariborčan Damjan Forjanič in se znašel med izzivalci, kar pomeni, da je za zdaj izpadel iz boja za denarno nagrado. Gledalce pa je 25-letnik presenetil tudi s svojo nadvse ganljivo življenjsko zgodbo.

Oče se je pred njim hotel obesiti

Brez staršev sem ostal pri šestih, sedmih letih, ko so me vzeli staršem. Hoteli so me rešiti. Bilo je preveč nasilja, tepli so me. Vsak dan je bilo zelo težko. Brez vsega sem bil. Ko sem bil majhen, so me starši zaprli iz hiše, gledal sem, kako se je oče zaradi matere hotel obesiti. Ni bilo hrane, ničesar ni bilo,” je o svojih spominih na težko otroštvo povedal Mariborčan.

Najprej so ga poslali v materinski dom, kasneje v krizni dom. “Vedno sem bil porinjen v kot, ves čas sem poslušal, da nisem nič vreden, da iz mene ne bo nič, s tem sem mogel živeti,” je še povedal 25-letnik. Očetovo psihično nasilje je vplivalo tudi na Damjanovo mamo, ki je kasneje zbolela in je trenutno v ustanovi.

Staršem so ga kasneje odvzeli in ga dodelili rejniški družini, a jih je kljub vsemu pogrešal in imel rad. Ker doma niso imeli hrane zaradi težkih razmer do četrtega razreda ni znal niti brati, niti pisati, kaj šele, da bi držal vilice. Vse to se je naučil pri rejniški družini, kjer se je začel razvijati.