Izmed nastopajočih v šovu Slovenija ima talent na POP TV, ki so iz Maribora, bližine oziroma širše “okolice”, sta se v polfinale uvrstila mariborski čarodej Niki Knežević in Ptujčana – dimnikarja, cirkusanta – Tina Vrdjuka Kekec in Matjaž Kekec. V polfinalu bomo lahko videli tudi dva pevca iz širše okolice Maribora: Jureta Kotnika iz Pragerskega in Nušo Bezjak iz Dornave.

Štiri polfinalna mesta za čarodeja, cirkusanta in pevca

Edini Mariborčan, ki mu je uspela uvrstitev v polfinale, je čarodej Niki Knežević, ki se je na oder Slovenija ima talent vrnil že tretjič. Prvič se je pojavil že v prvi sezoni, leta 2010, spremljali pa smo ga tudi pred dvema letoma – septembra 2021. Čarodej je svoj nastop izvedel z izjemno spretnostjo in s tem žirante pustil odprtih ust.

V polfinalu bomo lahko gledali tudi simpatičen cirkuški par Tino Vrdjuka Kekec in Matjaža Kekec, ki sta na Ptuju ustvarila čarobno podjetje in trgovino Arbadakarba. Gledalce sta na odru Talentov šokirala s cirkuško-čarovniškim spektaklom in veliko družino.

Prav tako si je mesto med polfinalisti priborila mlada glasbenica Nuša Bezjak. Nuša iz Dornave že nekaj časa ustvarja na glasbenem področju in se lahko pohvali z avtorsko glasbo.

Na polfinalnem odru bo zapel še Jure Kotnik iz Pragerskega. Sicer velik ljubitelj metala se je na odru Talentov predstavil z nežno balado in navdušil tako žirante kot tudi občinstvo. Na Slovenija ima talent se je prijavil že tretjič in tokrat mu je uspelo priti do polfinala.

Koga bomo v polfinalu pogrešali?

Izmed bolj odmevnih nastopajočih bomo na polfinalnem odru zagotovo pogrešali 18-letnega Danija iz Cerkvenjaka, 18-letnega Reneja iz Rač ter prav tako 18-letno Amadejo iz Selnice ob Dravi.

Rene se je na šovu Slovenija ima talent predstavil pod vzdevkom “Tucha” in osvojil srca sodnikov in gledalcev. Čeprav zaradi repanja v angleščini ni povsem prepričal dveh sodnikov – Lada in Marjetke, je obljubil, da se bo naslednjič predstavil v maternem jeziku. Vendar obljube očitno ne bo mogel izpolniti.

Amadeja iz Selnice ob Dravi je medtem gledalce šokirala z osebno zgodbo, saj je pri 10 letih zaradi očeta izgubila mamo. Amadeja je na odru zapela pesem Rise up pevke Andre Day, ki ji, kot je povedala, omogoča stik z mamo.

18-letni Dani Sima iz Cerkvenjaka je zapel avtorsko skladbo Kaj pomen’ uspet. Slednja predstavlja njegovo pot skozi življenje, potem ko se je pred desetimi leti iz Rusije preselil v Slovenijo, rodil se je sicer v Moldaviji. Pravi, da je njegova mama pri nas videla mirnejše življenje in lepše kraje. Dejal je, da so ga sošolci vedno zavračali.

Nekaj nastopajočih iz naših krajev je zavrnila že žirija, npr. Franca Rajšpa iz Zgornje Velke, ki ga lahko gledamo tudi v resničnstnem šovu Kmetija.