Na enem od koruznih polj v mariborski občini se kmalu obeta prav posebno doživetje.

Foto: Koruzni labirint

Predvidoma v soboto, 17. julija, se bo odprl zabavno-poučni park Koruzni labirint. Datumi odprtja in zaprtja labirinta se skozi leta spreminjajo, saj so odvisni od rasti koruze, ta pa predvsem od vremena.

Letos bosta Koruzna labirinta kar dva; en v občini Maribor in drugi v občini Mengeš. Koruzni labirint sicer zaradi kolobarjenja ni vsako leto na istem mestu, natančni lokaciji pa za zdaj ostajata skrivnost. V obeh labirintih so okoli 13 odstotkov koruze odstranili že, ko je bila ta še majhna.

Prva izmera letošnjega labirinta (foto: Koruzni labirint)

Labirint bo mogoče obiskati tudi v temi

V Društvu Labirint – društvu za preživljanje prostega časa v naravi so o novih doživetjih že razkrili nekaj podrobnosti: “Labirinta bosta velika 4 in 5 hektarjev, različnih oblik, z različnimi, novimi nalogami. Naloge bodo temeljile predvsem na povezovanju in sodelovanju, na poučnih točkah pa bomo skušali dvigovati zavest ljudi.”

Letošnji Koruzni labirint bo vsak dan odprt med 9. in 20. uro. Cena vstopnic bo za otroke znašala 5 evrov, za študente in upokojence 6 evrov in za odrasle 8 evrov. Cena družinske vstopnice za 2 otroka in 2 odrasla bo 25 evrov.

Tudi letos bodo obiskovalcem ponudili dnevne obiske koruznega polja z interaktivnimi postajami, nočne obiske z naglavnimi ali ročnimi svetilkami, praznovanja rojstnih dni za otroke od 3. do 11. leta starosti in team buildinge za kolektive do 30 oseb.

Foto: Koruzni labirint

Pot iz labirinta v povprečju traja poldrugo uro

Doživljajski park v koruznem polju je namenjen tako odraslim kot otrokom. Povprečno se obiskovalci v labirintu zadržijo uro in pol, čeprav obisk ni časovno omejen. Najave oziroma rezervacije tudi letos ne bodo potrebne, obiskovalci bodo preprosto prevzeli zemljevid in se podali na dogodivščino.

V Društvu Labirint obiskovalcev sicer ne štejejo, so pa povedali: “Največ obiskovalcev je družin z različnim številom otrok.”

Foto: Koruzni labirint

Pospravimo pametne telefone

V Društvu Labirint skrbijo za promocijo kvalitetnega preživljanja prostega časa: “S projektom Koruzni labirint bi radi ponudili prav to, možnost za kvalitetno preživljanje prostega časa, za stare in mlade, za družine in prijatelje, za vse, ki želijo svoj prosti čas preživeti malo drugače.”

Odločili so se, da bodo ponudili alternativo preživljanju prostega časa v nakupovalnih centrih ali za računalniki in pametnimi telefoni: “Pospravimo pametne telefone, naj zmaga pustolovski duh!”

Foto: Koruzni labirint