Ljubljana, 28. september 2022 – orkan, ki je oplazil prizorišče snemanja oddaje Exatlon Slovenija, je za seboj pustil precejšnje opustošenje, ki ga bomo videli tudi v nocojšnji epizodi ob 20. uri na Planetu. Ekipo iz barake smo pred najhujšim preselili na varno, po hudi uri pa so tako tekmovalci kot ekipa stopili skupaj in pomagali domačinom, nato pa sanirali tudi poškodovane poligone.

Prejšnji teden smo že sporočili, da je orkan Fiona razdejal Dominikansko republiko, kjer trenutno poteka snemanje najtežje športne preizkušnje na televiziji Exatlon Slovenija. Nocoj ob 20. uri pa si bomo lahko na Planetu ogledali, kako je bilo vse skupaj videti na samem prizorišču in kako so burno noč preživeli tekmovalci in tekmovalke. Ekipa modrih, ki trenutno biva v baraki, je bila pravočasno evakuirana na varno, da gre zares, pa je tekmovalcem sporočil voditelj Jure Košir. Tudi rdeči so v vili hude trenutke preživljali z veliko mero zaskrbljenosti, saj so bile razmere nekaj časa resnično zaskrbljujoče.

Jutro je pokazalo prave posledice orkana, ki jih bomo videli tudi v oddaji. Prebivalci vzhodnega dela otoka, ki ga je orkan prizadel najbolj, so ostali brez elektrike, prekinjene so bile telefonske povezave in oskrba. Dodobra so uničeni tudi poligoni, ki so srce Exatlona, zato je bilo snemanje za nekaj dni prekinjeno, medtem ko je potekala sanacija prizorišč.

Čustven dan solidarnosti, za delo so poprijeli tudi tekmovalci

A še pred tem je slovenska ekipa skupaj s tekmovalci in tekmovalkami stopila skupaj in pomagala domačinom. Pristopili so k delovni akciji v bližnji osnovni šoli, ki jo je orkan močno prizadel, in pomagali očistiti tla in stene ter jih znova prebeliti, dvorišče so očistili naplavin ter poskrbeli za odvoz materiala, uredili otroško igrišče pred šolo ter ji podarili nekaj rekvizitov, s katerimi tekmovalci sicer zaključujejo tekme v Exatlonu. Ekipa je šoli podarila tudi nove učne pripomočke ter igrače, uredila namestitev novih vrat ter podbojev in kupila tudi novo cisterno za vodo. Tekmovalci in tekmovalke tokrat niso bili člani Triglava ali Jadrana, ampak le ena predana skupina, ki z velikim srcem in pridnimi rokami skupaj pomaga otrokom, v akciji pa sta seveda sodelovala tudi voditelj Jure Košir in posebni poročevalec s terena Igor Mikič.

Del dneva solidarnosti, ki je bil zelo čustven tako za tamkajšnje otroke kot tudi slovenske tekmovalce in tekmovalke, bomo lahko videli tudi v nocojšnji oddaji, ki bo ob 20. uri na Planetu. Videli bomo tudi to, kako sta ekipi doživljali silovito besnenje narave in opustošenje, ki ga je pustilo za seboj.

Nove okrepitve v ekipah

V drugem delu oddaje pa se bosta ekipi Triglav in Jadran pomerili na tekmi za obstoj. Obe ekipi sta v minulih dneh dobili okrepitvi, rdečim sta se pridružila 21-letni nogometaš Angel Stratorski iz Nove Gorice in prav tako 21-letna akrobatka Maja Zaman iz Novega mesta, modrim pa 30-letni akrobat Tadej Ambrožič iz Mirne peči ter 21-letna teniška igralka Katrin Kostanjšek iz Ljubljane.

Odličen odziv gledalcev

Razburljive tekme na poligonih spremlja tudi izjemno dober odziv gledalcev, še posebno navdušenje Exatlon doživlja pri mlajšem občinstvu. Sinočnja oddaja je imela na primer med gledalci v ciljni skupini med 18 in 39 leti povprečni delež 21,4 odstotke in 5-odstotni rating. Raziskavo gledanosti je opravila agencija AGB Nielsen Media Research na ciljni skupini gledalcev v starosti od 18 do 64 leti z gosti, v deležu gledalcev v živo in z zamikom na isti dan.

Exatlon Slovenija je na Planetu od ponedeljka do petka ob 20. uri, v soboto ob 19.45 pa je na sporedu še komentatorska oddaja Exatlon: Brez cenzure, v kateri voditeljica Jasna Kuljaj v družbi Denisa Porčiča – Chorchypa in Franka Bajca komentira najbolj odmevne dogodke tedna tako na vročih poligonih kot v vili in baraki.