Pretekli vikend (11. in 12. november) je v Trstu potekala že 14. izdaja Trieste Tattoo Expo. Dogodek posvečen tatujem in pirsingom. Letos so skupno gostili kar 150 umetnikov iz celega sveta. Med njimi je bila tudi Ina Lutarič iz znanega mariborskega studia – Pineapple Tattoo. Domov pa ni prišla praznih rok. Prejela je namreč prvo mesto v kategoriji Best of show.

Foto: Ina Pineapple

Kdo je Ina Pineapple?

Ina je mariborska umetnica, znana predvsem po svojih barvnih tatujih. Motivi segajo od realističnih do surealističnih, vsi pa seveda vključujejo ogromno mero strasti in domišljije. Njeni izdelki so tako unikatni, kot osebe, ki jih nosijo.

Po konvenciji me čaka nenehno izpopolnjevanje, niti približno še nisem na vrhuncu svoje poti! V naslednjem letu imamo v planu kar veliko konvencij, tako bližnjih kot nekoliko bolj oddaljenih. Vsaj 6 se jih zagotovo udeležimo, v dvoletnem načrtu je planiran tudi skok “čez lužo” na gostovanje v Orlandu,” nam je zaupala.

Sodelovanje na konvenciji v Trstu

V bistvu smo se odločili za sodelovanje na konvenciji v Trstu, ko sta odpadli 2 konvenciji, ki smo jih imeli v planu. Po tem smo iskali nekaj v bližini, kamor bi lahko odšli namesto odpadlih. Vseeno pa je bilo vse skupaj na koncu zelo “na hitro” odločeno, tako da smo imeli manj časa za priprave. Vzdušje na konvenciji je bilo res noro! Organizatorji so res pripravili konvencijo na visokem nivoju, po mojem mnenju, eno izmed boljših kar sem se jih jaz do zdaj udeležila. Obiskovalcev je bilo res ogromno. Že od prvega dne smo poželi veliko zanimanja, občudovanja in zelo, zelo dober sprejem tako od obiskovalcev kot od kolegov tetoverjev. Seveda je za nas sodelujoče vedno tudi zelo stresno in psihično ter fizično naporno,” je povedala.

Nagrada Best of show

Foto: Ina Pineapple

Foto: Ina Pineapple

Foto: Ina Pineapple

Foto: Ina Pineapple

Foto: Ina Pineapple

Best of show nagrado sem prejela za surrealistično delo, kjer sem združila umetnika Salvadorja Dalija in Mickey Mouse-a. Ker rada ustvarjam surrealistična dela, sem jih združila v motiv, kjer sem imela v mislih predvsem Dalija samega in njegov prenos sveta sanj na platno. Hotela sem predstaviti neko nasprotje, razvoj, sanje. Celoten motiv ima v sebi nekoliko “norosti”, igrivosti, zasanjanosti, mogoče celo evforičnosti. Ker nagrada niti približno ni bila pričakovana, sem bila resnično v šoku. Še danes verjetno nisem ravno dojela kaj se dogaja. Res je veliko čustev prisotnih ob prejemu nagrade, totalna navdušenost, v prvi vrsti pa šok,” je pokomentirala Ina.