Sinoči smo na velikih platnih končno dočakali predpremierno nadaljevanje kultnega filma Avatar. Prvi gledalci so si v Mariboru samo v Mariboxu lahko ekskluzivno ogledali film v 3D sliki in Dolby Atmos zvočni tehnologiji. Med obiskovalci se je sprehodila tudi Neytiri s planeta Pandora.

Obiskovalce pozdravila tudi Neytiri

Mojster poslikave telesa Rihard Bandelj je vrhunsko preobrazil model Megi Knuplež, ki se je kot Neytiri s Pandore sprehajala med obiskovalci, z njo pa so se lahko tudi fotografirali. Za popolno poslikavo njenega telesa je umetnik potreboval več ur, pa tudi sicer je vsem obiskovalcem, ki so to želeli, poslikal obraz.

Foto: Jaka Arbutina, Mediaspeed

Foto: Jaka Arbutina, Mediaspeed

V Mariboxu je bilo sinoči vse v znamenju ‘avatarske’ modrine, tudi pijača dobrodošlice, ki jo ponudili obiskovalcem, je bila v modri barvi.

Med znanimi obrazi, ki so si ogledali predpremiero, so bili urednik Radia City Bor Greinerja in glasbenega urednika Sandija Križaniča, film pa so si z zanimanjem ogledali tudi mojstrica ličenja Doroteja Premužič s prijatelji in namestnik predsednika uprave KD Group Matija Gantar z ženo. Nad pestrim dogajanjem, sinoči so v Mariboxu namreč napolnili dve dvorani, so bdeli Ksenija Arzenšek, pomočnica direktorja Mariboxa, Stipe Jerič direktor Mariboxa ter piarovki Jagoda Đorđevič in Duška Žolger.

V avli Mariboxa so postavili tudi Fotobox, da so si gledalci lahko ustvarili spomine na planet Pandora in film Avatar: Pot vode. Film je v Mariboxu na ogled v 3D in 3D Dolby Atmos tehnologiji, vstopnice so na voljo tukaj.

Zgodba več kot desetletje pričakovanega nadaljevanja Avatar: Pot vode je umeščena deset let po dogajanju iz prvega dela. Odkar se je odločil trajno prenesti človeško zavest v telo Avatarja in postati novi vodja naroda Na’vi, Jake Sully s svojo družino živi na Pandori. Z Neytiri sta si ustvarila družino in dobila otroke. Kolonizacijske sile se vrnejo na Pandoro, da bi oživile prvotno iskanje, zaradi česar Jake in Neytiri pobegneta iz svojega doma in raziskujeta doslej še neznane dele Pandore, da bi srečala ljudstvo Metkayine, klan domorodcev, ki živijo obdani z morjem. Pod režijo se tudi tokrat podpisuje James Cameron, producenta sta Cameron in Jon Landau. V glavnih vlogah najdemo Zoe Saldana, Sama Worthingtona, Sigourney Weaver, Stephena Langa, Cliffa Curtisa, Joel Davida Moorea, CCH Pounderja, Edie Falcoja, Jemaine Clement in Kate Winslet.