City K-ZE predstavljen na salonu v Šanghaju je Renaultov najmanjši električni križanec.

Predstavitev električno gnanega City K-ZE označuje Renaultov vstop na največji in najhitreje rastoči trg električnih vozil na svetu. Kot del strategije ”Drive the Future” si je Skupina Renault zastavila cilj, da do leta 2022 na Kitajskem doseže prodajo 550.000 vozil letno. Do takrat bo na Kitajskem uvedenih devet novih modelov, od tega bodo trije gnani z električno energijo.

Letos bo City K-ZE z obljubljenimi 250 kilometri dosega zapeljal na kitajske ceste. Kasneje naj bi prodaja stekla tudi v Evropi, kdaj se bo to zgodilo, za zdaj ni znano.

City K-ZE je zasnovan na modelu Kwid, ki v Indiji predstavlja Renaultov A-segment vozil. Sklepamo lahko, da bo City K-ZE v dolžino meril približno 3,70 metra, s prostornino prtljažnika 300 litrov. Po podatkih Renaulta naj bi 2,4 metra medosne razdalje potnikom ponudilo dovolj udobja tudi na zadnjih sedežih.

Renault bo svojega novinca izdeloval na Kitajskem v sodelovanju s tamkašnjim podjetjem Dongfeng, ki skupaj tvorita podjetje Dongfeng Renault Motor Group.