Pred mejnim prehodom Gruškovje štirikilometrska kolona vozil

Uredništvo , 14.08.21 ob 09:47

Ta konec tedna je prometno eden najbolj obremenjenih v letu. Pred odhodom na pot se pozanimajte, kje se lahko gneči kar najbolj izognete.

Pred mejnim prehodom Gruškovje štirikilometrska kolona vozil

Tudi ta konec tedna je promet čez Slovenijo proti mejnim prehodom s Hrvaško in Avstrijo močno povečan. Povečan je tudi promet na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je kolona vozil dolga osem kilometrov.

Ker bo jutri praznik Marijinega vnebovzetja, gre gnečo pričakovati tudi na poti proti romarskim krajem, kot sta Ptujska Gora in Brezje na Gorenjskem.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so danes, 14. avgusta 2021, okoli devete ure zjutraj čakalne dobe na mejnih prehodih za vstop oziroma izstop iz Slovenije znašale do dve uri.

Najdlje se čaka na Gruškovju

Na podravski avtocesti pred mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje v smeri proti Hrvaški se je nabrala več kot 4 kilometre dolga kolona vozil. Osebna vozila tam tako za vstop kot za izstop iz države čakajo eno do dve uri.

Na mejnih prehodih Dobovec in Zavrč osebna vozila za izstop iz države čakajo do pol ure.

Na mejnih prehodih Drenovec, Ormož, Rogatec, Središče ob Dravi, Šentilj in Zgornji Leskovec daljših čakalnih dob trenutno ni.

Fotografija je simbolična.

Med čakanjem v kolonah ne zapuščajte vozila

Na prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznikom priporočajo, da pripravijo vso potrebno dokumentacijo za prehod meje, izbirajo naj manj obremenjene mejne prehode s Hrvaško in preverijo čakalne dobe, preden se odpravijo na pot.

Potniki naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil.

Voznikom prav tako priporočajo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo, se na pot odpravijo spočiti in si privoščijo več postankov. V primeru izrednih dogodkov, kot so zastoji, prometne nesreče ali okvare vozil, je treba na avtocesti ustvariti reševalni pas.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu