Z veseljem vam sporočamo, da je novi VW Golf 8 zapeljal v salon VW Porsche Maribor. Golf 8 je bil težko pričakovan in sedaj vam je na voljo, da si ga ogledate v živo v našem salonu! Ogledate si lahko različico: VW Golf 8 s paketom opreme Style in barvo Lime Yellow, motorjem 1.5 eTSI s 110 kilovati oziroma 150 konjskimi močmi z avtomatskim DSG menjalnikom.

Težko pričakovan VW Golf 8, je sedaj na voljo v salonu VW Porsche Maribor. Volkswagen Golf je že desetletja merilo v segmentu kompaktnih kombilimuzin. Vsaka generacija modela Volkswagen Golf je prinesla nekaj novega in Volkswagen Golf osme generacije še bolj zvesto nadaljuje to tradicijo s predstavitvijo izjemno napredne tehnologije, ki je ta razred prej sploh ni poznal.

Kljub temu, da na prvi pogled novi Volkswagen Golf 8 zunaj ne izgleda preveč spremenjen, z novimi ostrejšimi sprednjimi in zadnjimi lučmi, bolj elegantnimi odbijači in drugimi dodatki na karoseriji izgleda bolj izpopolnjen. Ko pa boste stopili v kabino, boste takoj videli in cenili povsem na novo zasnovano digitalni armaturno ploščo oziroma digitalni kokpit Innovision Cockpit (digitalni merilniki in velik zaslon multimedijskega sistema) in znatno zmanjšanje fizičnih tipk in stikal.

Najpomembnejše novosti nove generacije

 • Novi paketi opreme (Golf / Life / Style / R-Line),
 • že v osnovi zelo veliko serijske opreme,
 • izjemno bogata ponudba pogonskih sklopov (8 novih motorjev z do 17% nižjo porabo)
 • na voljo tudi hibridni pogonski sklopi (kot prvi VW s petimi hibridnimi sklopi)
 • Golf je vedno povezan v splet – We Connect ali We Connect Plus
 • možnost nadgradnje tudi preko spleta

VABLJENI K PORSCHE MARIBOR, DA VAS NOVI GOLF 8 NAVDUŠI TUDI V ŽIVO!

AKCIJA – 1.000 € v času predprodaje in bon za financiranje – že odprta prednaročila za novi VW Golf 8!

Novi VW Golf 8 je do konca meseca marca 2020 vključen v akcijo »VW All Inclusive«, kjer naše stranke v primeru financiranja prejmejo 1.000 € popusta ter vzdrževanje vozila za 4 leta oziroma do 60.000 km za 1 € na mesec. Več o ugodnostih v naši novici All Inclusive ali na www.porscheleasing.si.

VW Golf 8 – tehnični podatki, vsi paketi opreme, cena – vse kar morate vedeti!

Novi VW Golf 8 predstavlja ogromno napredne tehnologije, kar pomeni, da je povsem spremenil pojem modernega kompaktnega avtomobila srednjega razreda. Volkswagen Golf osme generacije je naredil velik korak naprej glede izdelave, oblike, tehnologije, pogonskih sklopov in vsega ostalega.

Po zaslugi zanimivih sprednjih in zadnjih luči v najnovejši LED ali matrični tehnologiji pa kupce prepričuje tudi s svetlobnim podpisom. Nova pridobitev znamke Volkswagen postavlja nove smernice v razredu kompaktnih vozil tudi glede tehnologije (predvsem asistenčnih sistemov), digitalnih inovacij in najnaprednejših pogonskih sklopov.

Trenutno so na voljo motorji:

 • 1.0 TSI 81 kW (110 KM) – še ni možno naročiti
 • 1.5 TSI 96 kW (130 KM) in 110 kW (150 KM)
 • 2.0 TDI 85 kW (110 KM) in 110 kW (150 KM)

Paketi opreme:

 • Golf
 • Golf Life
 • Golf Style

* možnost naročanja različice v mesecu marcu, 1.6 TDI motor ni več na voljo.

VW Golf je prava ikona, saj je del ponudbe znamke vse od leta 1974. Predstavljenih je bilo sedaj že skupno osem generacij, prodanih pa je bilo več kot 35 milijonov primerkov, kar je res zavidljiva številka. Prav vsaka generacija je bila uspešna, a trenutna osma generacija predstavlja največ napredka. Zasnovan je na platformi MQB, malce pa je zrasel tudi dimenzijsko.

Notranjost pri osmi generaciji ikone predstavlja največji napredek, saj je povsem nova in je v taki zasnovi pri znamki Volkswagen še nismo videli. Prevladujejo digitalne inovacije, na armaturni plošči pa opazimo dva zaslona Innovision Cockpit. Nov je tudi opcijski sistem projeciranja podatkov na vetrobransko steklo HUD. Prvi zaslon predstavlja digitalne merilnike, drugi pa je zaslon multimedijskega sistema. Le-ta je podoben tistemu iz prenovljenega modela Volkswagen Passat. Opazite lahko tudi to, da je fizičnih tipk vse manj (upravljanje klimatske naprave poteka preko zaslona), drugačna so pa tudi stikala za upravljanje z žarometi. Ob te priložnosti pa vam lahko dodatno povemo, da kmalu prihaja tudi električni model VW ID.3. Z modelom ID.3 se v svetu električne mobilnosti začenja povsem novo obdobje. Vabljeni k branju članka o polnilnih postajah: polnilne postaje.

NOVOSTI 2020, kmalu tudi pri Porsche Inter Auto! Spomladi 2020 pričakujemo popolnoma novo generacijo modela Škoda Octavia 2020 in nekoliko kasneje tudi povsem novo generacijo modela SEAT Leon 2020.

Pokličite nas – za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo!

Volkswagen Porsche Maribor, Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor, www.porscheinterauto.net

 • Aljoša Leb, tel.: 02 65 40 336
 • Mihael Mikolič, tel.: 02 65 40 337
 • Mitja Mumlek, tel.: 02 65 40 314
 • Zdravko Gradišnik, tel.: 02 65 40 319