Ne čakajte na prvi sneg in gnečo! Zimske pnevmatike in zimski kompleti koles

Oglasno Sporočilo, 30.09.21 ob 06:01

Zimske pnevmatike so del obvezne opreme po 15. novembru, zato si čimprej zagotovite svoje za varno in zanesljivo vožnjo v zimskih razmerah.

Ne čakajte na prvi sneg in gnečo! Zimske pnevmatike in zimski kompleti koles

Zimske pnevmatike so del obvezne opreme po 15. novembru, zato si čimprej zagotovite svoje za varno in zanesljivo vožnjo v zimskih razmerah. Zimske gume so namreč prilagojene zimskim razmeram, kar pomeni, da so bolj elastične in mehkejše za boljši oprijem. Vsebujejo tudi več kavčuka in silike, kar še dodatno poveča prožnost pnevmatike v hladnih zimskih razmerah.

NE ČAKAJTE NA PRVI SNEG IN GNEČO!

Izkoristite ugodne cene zimskih kompletov koles in zimskih pnevmatik v predsezoni in kupite že sedaj! Pri Porsche Maribor smo pripravili top cene!

KONTAKT: Za vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 041 392 204 ali na spletni strani Porsche Maribor !

Poleg tega se od letnih gum razlikujejo še po debelini profila, ki je pri zimskih gumah globlji. Na ta način se lažje obnesejo na snegu in mokrih površinah ter se bolje oprimejo podlage. Zaradi vseh naštetih lastnosti se uporaba zimskih gum poleti odsvetuje, saj se na pregretem asfaltu slabo odzivajo in posledično tudi mnogo hitreje obrabijo.

Zagotovite si ugodne zimske gume v predsezoni:

Kako izbrati prave pnevmatike?

Poleg pravilnih dimenzij pnevmatik, ki se popolnoma prilegajo vašemu avtomobilu, je pomembno, da izberete zimske pnevmatike, ki bodo ustrezale vašemu načinu vožnje, željam in potrebam. Potrebno je namreč imeti v mislih, kako učinkovito se določena pnevmatika obnese v določenih razmerah, na primer kako učinkovito zavira na mokri in zasneženi podlagi, kakšna je poraba goriva, kako glasna je in tako naprej.

Katere zimske gume kupiti?

Preverite bogato zalogo zimskih pnevmatik in si čimprej zagotovite svoje po najugodnejši ceni.

Ponujamo vam zimske gume Sava, ki vas bodo navdušile s svojim razmerjem med kakovostjo in ceno. Zimske gume Continental vam ponujajo pnevmatike, ki premagajo prav vse zimske razmere in so poleg odlične zmogljivosti še ekonomične. (1) Zimske gume Semperit vam omogočajo, da premagate vsak izziv po zaslugi močnega oprijema in zavorne učinkovitosti. (2)

Test zimskih pnevmatik 2021

Za lažjo odločitev je tu test zimskih pnevmatik, ki lahko močno pomaga pri odločitvi nakupa zimskih pnevmatik. Test zimskih pnevmatik 2021 namreč predela vse pomembne kriterije gum, ki so pomembni za varno vožnjo pozimi. Pri nakupu gum se tako odločamo v katerem cenovnem razredu je, kako tiha in udobna je, kakšna sta kotalni upor in življenjska doba, kakšen je oprijem na suhi in mokri podlagi in kot odgovor na vsa ta vprašanja so testi zimskih pnevmatik res odlično vodilo.

Akcija 3+1 zimski kompleti koles

Izkoristite akcijo 3+1 in si zagotovite nov zimski komplet koles po ugodni ceni! 

Zimski kompleti koles in platišč so sestavljeni iz originalnih ali partnerskih ALU ali jeklenih platišč, ki se brezhibno prilegajo vašemu vozilu, ter zimskih gum Continental, Semperit, Goodyear, Bridgestone, Nokian in drugih.

Sedaj si lahko opremite svoje vozilo Volkswagen, Škoda, Seat, Cupra ali Audi s še ugodnejšimi kompleti platišč in pnevmatik, saj plačate 3, dobite pa vsa 4 kolesa. Akcija 3+1 vključuje tovarniško sestavljene komplete koles in traja od 1. 9. do 31. 12. 2021 oz. do razprodaje zalog.

Zakaj se splača nakup zimskega kompleta koles?

Zimski kompleti koles ohranjajo vrednost vašega vozila, poleg tega pa predstavljajo še mnogo tehničnih prednosti. Gre se namreč za vnaprej sestavljene komplete, ki so vrhunske kakovosti priznanih znamk. Komplet platišča in pnevmatike

se natančno prilega vašemu vozilu, kar za vas pomeni varnejšo vožnjo v zimskih mesecih in je pripravljen za takojšnjo montažo. Poleg tega vam zimske komplete  ponujamo po neverjetno ugodni ceni, ki je ni vredno zamuditi.

Ali se splača nakup celoletnih pnevmatik?

Celoletne pnevmatike postajajo vedno bolj popularne, a je kljub temu potrebno razumeti, da se letne in zimske pnevmatike ločijo z razlogom. Celoletne pnevmatike tako vedno pomenijo določen kompromis. Celoletne pnevmatike se obnesejo nazadnje nekako kot če bi celo leto nosili isti par čevljev, tako pozimi kot poleti.

Je pa res, da ko imamo tako letne kot tudi zimske pnevmatike, to pomeni menjavo pnevmatik in z njo povezane stroške ter potreben prostor za shranjevanje. Ravno to je bil razlog za izum celoletnih pnevmatik, kjer se temu izognemo. Se pa je nedvomno potrebno nečemu odreči na račun drugih olajšav.

Priporoča se jih v primeru, da letno ne opravite veliko kilometrov, ter če živite v milejšem podnebju, kjer so temperaturne razlike manjše. V nasprotnem primeru pa je še vedno priporočljiva izbira letnih in zimskih pnevmatik za optimalno zanesljivost in varnost na cesti v vseh vremenskih razmerah.

Nasveti za pravilno izbiro gum

  • gume so edini stik vozila s podlago, zato pri nakupu novih gum ne varčujte
  • bistveni kriteriji izbire so obnašanje na suhi in mokri podlagi, v snegu ali ledu, poraba goriva, obraba
  • rezultati testov pnevmatik so verodostojen in zanesljiv vir informacij, ki vam pomaga pri nakupu novih pnevmatik
  • ne glede na zanesljivost gum prilagodite hitrost vožnje razmeram in stanju vozišča
  • globina profila zimskih pnevmatik naj bo vsaj 3 mm

NAROČITE PREKO SPLETA ALI NAS OBIŠČITE

Pnevmatike vam pošljemo na dom, lahko pa nas obiščete tudi na naših prodajnih mestih:

  • Porsche Ljubljana; Bravničarjeva ulica 5, Ljubljana; tel. št.: (01) 582 53 00
  • Porsche Verovškova; Verovškova ulica 78, Ljubljana; tel. št.: (01) 530 35 00
  • Porsche Maribor; Šentiljska cesta 128a, Maribor; tel. št.: (02) 654 03 00
  • Porsche Ptujska cesta; Ptujska cesta 150, Maribor; tel. št.: (02) 450 26 60
  • Porsche Koper; Ankaranska cesta 10, Koper; tel. št.: (05) 611 65 00

NE ČAKAJTE NA PRVI SNEG IN GNEČO!

Izkoristite ugodne cene celoletnih in zimskih pnevmatik v predsezoni in kupite pnevmatike že sedaj! Pri Porsche Maribor smo pripravili top cene!

KONTAKT: Za vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 041 392 204 ali na spletni strani Porsche Maribor!

 

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu