Članska ekipa Nogometnega kluba Cerkvenjak je 30. januarja začela s pripravami na spomladanski del sezone. Taktirko ekipe je prevzel novi trener, Franc Gorza, ki je znano nogometno in glasbeno ime. Kot nam je povedal Jani Dimec, predsednik NK Cerkvenjak, so se za menjavo trenerja odločili, ker želijo napredovati na lestvici. “Trenutno zasedamo tretje, četrto mesto v 2. članski ligi MNZ Maribor, želimo pa še kaj več. Želimo, da novi trener pripravi ekipo za naslednjo sezono, s katero se želimo vrniti v prvo ligo. Sicer pa bomo prvo pripravljalno tekmo spomladanskega dela prvenstva 12. aprila odigrali v Lenartu, na igrišču z umetno travo. Naš nasprotnik bo ekipa Veržeja. Travnata površina na našem igrišču v Cerkvenjaku namreč takrat še ne bo primerna za igro, tudi zdaj treninge izvajamo na pomožnem igrišču.”

Na uvodnem srečanju ter sestanku je novi trener predstavil sebe ter svojo vizijo, nato pa fante popeljal na prvi skupni trening, ki je potekal v sproščenem vzdušju. Trening je obiskal tudi Jože Mihorič, direktor podjetja Amomont,  ponosni sponzor in podpornik kluba, ki je veliko pripomogel, da so lahko v Cerkvenjak pripeljali novega trenerja. Franc Gorza je sicer znan gorički glasbenik, za katerega marsikdo ne ve, da je njegova neizpeta ljubezen, kot je zapisal na Facebook profilu, nogomet. Ta je bila prekinjena zaradi službenih obveznosti pred 15 leti. “NK Cerkvenjak, hvala za zaupanje, skupaj zmoremo več.”

Gorza je v preteklosti igral za Muro in Nafto

Gorza, ki prihaja iz idilične goričke vasice Čepinci, je igral pri NK Mura od kadetov naprej, pri 17 letih je zaigral že v njihovi članski ekipi. “Ko sem zaključil srednjo šolo, sem v Lendavi dobil službo in stanovanje ter presedlal k Nogometnem klubu Nafta, kjer sem prav tako igral v 1. slovenski nogometni ligi. Tam sem igral dve leti, po vrnitvi iz vojske pa sem znova zaigral za Muro, kasneje pa še za nekatere manjše klube. Sicer pa imam pro licenco za trenerja, ki sem jo opravljal skupaj s selektorjem Matjažem Kekom. Med drugim sem vodil Ormož, Ljutomer, Radence, Polano, Turnišče in Veržej.”

Lahko pa že zdaj povem, da gre za solidno ekipo, s katero se bo dalo marsikaj doseči.

“Glede na to, kar ima Cerkvenjak, od infrastrukture do postavljenega sistema vseh selekcij in organiziranega dela, sem prepoznal, da je skrajni čas, da v določenem času zapustijo zadnjo ligo. To se verjetno ne bo zgodilo v tej sezoni, saj je za njimi že pol tekem, temveč v prihodnje. Naslednje leto se bomo pripravljali na to, da gremo ligo višje. Na voljo imam 22, 23 igralcev v članskem moštvu, kar je širok izbor. Lahko pa že zdaj povem, da gre za solidno ekipo, s katero se bo dalo marsikaj doseči,” nam je še povedal Gorza.