Dnevi smeha in humorja v Pekrah so se iztekli in s podelitvijo nagrad najboljšim v nedeljo zvečer se je zaključil jubilejni 20. Festival komedije Pekre. Kot so sporočili organizatorji, so si gledalci ogledali 8 izvrstnih predstav in "vsaka nas je po svoje navdušila in nasmejala s svojo duhovito igrivostjo, humorjem, pa tudi grenkobo, modrostjo in resnico."

In kdo so letošnji najboljši? Priznanje za najboljšo predstavo festivala je dobila predstava Revizor v izvedbi Šentjakobskega gledališča iz Ljubljane. Naslov komedijantke je osvojila Andreja Senčar za vlogo Jasmine Rudolf v predstavi Čaj za dve (KUD Marice Kerenčič, Pesnica). Naslov komedijanta je dobil Marko Koder za vlogo Barta Maddena v predstavi "Kar v vrsto, prosim" v izvedbi KPD Josip Lavtižar, Kranjska Gora.

Anica Čuček je prejela priznanje za najboljšo režijo. Režirala je komedijo Jaz sem pa tako fina v izvedbi KD VIDOVO, Šentvid pri Stični. Posebno priznanje po presoji strokovne žirije je dobil Petja Kogovšek za domiselno besedilo v predstavi z naslovom Tiči v izvedbi Gledališča Toneta Čufarja iz Jesenic. 

Žirija občinstva pa je izbrala za najboljšo komedijo letošnjega festivala predstavo Seks in ljubosumnost (KD Brestanica – Teater Rajhenburški).