Družina, ki živi v Selnici ob Dravi, uporablja poljsko stranišče. Starša sta brezposelna in imata dva majhna otroka. Trudita se po svojih močeh, a so stroški preveliki.

December je tisti mesec, ko na plan pridejo številne žalostne zgodbe. Včasih takšne, da ne moremo verjeti, da je to v letu 2020 sploh mogoče. Pred devetimi meseci so Edis, Sevludin in Ermira ustvarili skupino Mi Trbovci za Slovenijo. V devetih mesecih, odkar so združili moči, so obiskali 112 družin po celi Sloveniji in jim pomagali. Začeli so čisto naključno.

»Vem, kako je, če nimaš. Sam imam hčerko, ki je invalidka in tudi meni so v preteklosti pomagali ljudje iz vse Slovenije. Dobroto in pomoč je potrebno ceniti in vrniti, v takšni meri, kot lahko,« nam pove Edis Jašarevič. Vsaka nova zgodba se jih dotakne. Še posebej je težko, ko so v težkih razmerah tudi otroci. In tako je tudi v primeru, ki jih je pretresel.

Povedal nam je: »Pred časom so nas kontaktirala tri podjetja, ki spremljajo naše delo. Odločili so se, da bodo pomagali družini v okolici Maribora. Dobili smo prošnje šestih družin in glede na situacijo smo izbrali Danijela in njegovo družino. Živijo na Janževi gori v Občini Selnica ob Dravi,« pove. Podjetja, ki bodo renovirala del stanovanja, želijo ostati anonimna.

Danijel je bil zaposlen, a je trenutno brez službe. Prav tako je brez zaposlitve mama. Imata dva otroka, stara 3,5 in 5 let. Hišo, v kateri živijo, sta podedovala in v njej živita že drugo leto. Žal pa nimajo dovolj denarja, da bi jo lahko uredili. Hišo so prenavljali postopoma, kolikor je bilo možno. Trudijo se, da čim več hrane pridelajo na njivi, imajo tudi nekaj živali.

»Kontaktirala nas je Danijelova sestra in nas prosila, da jim pomagamo. Nimajo ne kopalnice, niti stranišča. Še vedno uporabljajo poljsko stranišče,« z žalostjo pove in doda, da gre sicer za skromno družino. Bil je zelo vesel novice, da se mu bo pomagalo do nove kopalnice in stranišča.

Že to soboto mu bodo ponovno dostavili nekaj doniranih stvari: prejeli so oblačila, hrano in igrače. »Nimajo avtomobila, prav tako hiša nima dovoza, tako da se trudimo čim več zbrati in dostavljati hkrati. Uspelo nam je zbrati material za kopalnico, močno pa si želimo, da bi uredili tudi kuhinjo, dnevno sobo in da bi jim lahko zagotovili še več hrane.« Če ima kdo možnost pomagati, da jim uredijo še preostanek hiše, bodo zelo veseli.

Zahvaljuje se vsakemu posebej, ki jim priskoči na pomoč, saj brez pomoči sami ne bi zmogli. Vsi, ki vas zanima več, kako pomagati zgoraj omenjeni družini, lahko kontaktirate Edisa na Facebooku ali ga pokličete na telefonsko številko 070/161-691.