Včeraj smo bili priča že 37. trgatvi najstarejše trte, ob tem dogodku pa je Maribor dobil tudi novo vinsko kraljico.

Foto: Visit Maribor

Vrhunec štiridnevnega Festivala Stare trte, je bila svečana trgatev, ki je privabila več kot 40 sodelujočih ponudnikov iz sveta vina, kulinarike in kulture. Poleg tega pa nam je predstavila novo vinsko kraljico, ki bo v prihodnjem letu predstavljala najstarejšo trto in slovensko vinorodno regijo.

13. vinska kraljica

Maruša Mukenauer, 13. vinska kraljica, prihaja iz Svečine, kjer je že od malih nog globoko povezana z vinogradništvom. Njena družinska tradicija sega vse do 1903, ko so začeli gospodariti z vinogradom. Sedaj na tej kmetiji to tradicijo nadaljuje že četrti rod. Vlogo ambasadorke najstarejše trte bo s ponosom prevzela.

Foto: Visit Maribor

Foto: Visit Maribor

Obraz nove generacije vinogradnikov, ki prinaša sveže trende in ideje v vinogradništvo, Maruša Mukenauer, verjame v potencial vinorodne regije Maribor. Njen poziv k povezovanju z novimi trendi v svetu vina pa bo zagotovo prispeval k prepoznavnosti regije in njenih izjemnih vin.

Sama krona, ki jo je predala prejšnja Mariborska vinska kraljica Neža Jarc, predstavlja poleg simbola vinskega prestola tudi odgovornost. Nova kraljica je pri tem izrazila svojo predanost tej vlogi in željo prispevati k razvoju vinske kulture. “Sedaj bom s ponosom tudi ambasadorka najstarejše trte, mariborskega vinorodnega podokoliša, kot tudi našega prečudovitega Maribora. Sem glas nove generacije vinogradnikov, ki s svežimi trendi povzdigujemo našo vinsko regijo med najboljše,” je povedala.