Dežurni prognostik Agencije RS za okolje (ARSO) Jure Cedilnik nam je razkril, kakšno bo v Mariboru vreme tako za ta prazničen vikend kot tudi prihajajoč praznični teden. Čez praznike meteorologi ne pričakujejo večjih sprememb, nadaljevalo se bo dokaj toplo, skoraj jesensko vreme. Takšno vreme je pričakovano tako za božič kot tudi silvestrovo.

Vreme je skoraj jesensko, a ne gre za nič zelo neobičajnega

Nekaj malega bo sonca, precej bo toplo, jutranje temperature bodo v glavnem od 0 do 5, čez dan pa okoli 10 stopinj Celzija. Se pravi delno jasno, še najmanj sonca bo verjetno jutri, potem v nedeljo in ponedeljek pa bo delno jasno,” za Maribor napove dežurni prognostik. Ponekod bo zjutraj tudi nekaj megle, v nedeljo in ponedeljek pa še nekaj jugozahodnega vetra, ampak nič močnejšega. “Tako, malo pretoplo, skoraj bolj jesensko vreme,” doda Cedilnik.

Kot razloži, je sicer malo težje primerjati vreme s preteklimi leti, ampak načeloma ni letošnje vreme za praznike nič nenavadnega: “Načeloma so bila vedno taka topla obdobja decembra, morda ne ravno med prazniki, ampak so bile tudi takšne epizode praktično še vsako leto. Tako da ni nič tako zelo nenavadnega.”

Delno oblačno, skoraj pretoplo vreme za ta čas, je v Mariboru in okolici pričakovano ves čas med prazniki. Nekaj dežja je pričakovanega v torek in morda še iz noči iz četrtka na petek.

Kako pa bo vreme v Mariboru prihodnji teden? V torek dežurni prognostik napoveduje manjšo vremensko motnjo, ki bo verjetno prinesla malo dežja, predvidoma v noči na torek ali v torek zjutraj, tudi na štajerskem koncu. Potem se bo ponovno nadaljevalo podobno vreme, se pravi zmerno oblačno, delno jasno, še tudi do konca tedna. “Še naprej pretoplo oziroma precej toplo, nič kaj veliko drugače,” doda meteorolog.

Za silvestrovo ne pričakujemo kakšne spremembe, vsaj zaenkrat ni pričakovanih kakšnih ohladitev ali kakšnih večjih padavin. Ena manjša možnost je za nekaj malega dežja iz noči iz četrtka na petek, se pravi dan pred silvestrovim, ampak tudi tistega ne bo kaj veliko, nekaj malega. Temperature pa bodo podobno visoke, tople, kot zdaj, oziroma morda še celo kakšna stopinja več,” še napove Cedilnik in doda, da gre v bistvu za kar toplo vreme za ta čas, ampak gre komaj za začetek zime.