Podjetniki, ki so si s prepričljivo idejo utrli pot do Kickstarterja, so prejšnji teden predstavili delovanje platforme H2O Globe ter načrte za prihodnost, ki bodo povezali potapljaške navdušence širom sveta.

H2O Globe je aplikacija za vse, ki se navdušujejo nad potapljanjem, saj je preko nje mogoče najti mnoge uporabne informacije ter najti še druge istomisleče potapljače. H2O Globe omogoča iskanje najboljših lokacij za potapljanje, trgovine in centre s potapljaško opremo, prav tako pa se lahko z drugimi dogovorite za skupen potop ter delite videoposnetke in fotografije svojih doživetij. Uporabniki lahko ocenjujejo potapljaške storitve in produkte, primerjajo cene, preberejo napotke o potapljanju in še mnogo več.

Strast, ki je povezala

Kdo vse bdi nad projektom? Idejni oče je znani potapljač, prepoznaven kot prvi Slovenec s 100-metrskim potopom na vdih, Jure Daić, ki je svojo strast do potopov prenesel v praktično obliko aplikacije, sodelujejo pa še vodja projekta in razvoja Valentina Metež, programer Tomaž Marhat, Denis Štingl in Pia Berčič, ter ekipa Dobre zgodbe (Mitja GodničJernej VerbičAleksander Prosen Kralj ter Črt Potočnik).

Vir: Facebook/H2O Globe

Informacije na enem mestu

Daić se je v lovu na potapljaške lokacije po svetu mnogokrat srečal s težko dostopnostjo informacij, neprijetnimi presenečenji visokih cen ter drugimi nepričakovanimi nevšečnostmi, zato je svoje izkušnje prelil v koncept globalne aplikacije, nad katero so bili navdušeni tako v potapljaškem kot v poslovnem svetu.

Uspeh na Kickstarterju

Projekt je 54 tisočakov nepovratnih sredstev, najvišji možni znesek, dobil na razpisu slovenskega podjetniškega sklada. Da bi ga uresničili, so morali člani ekipe do 14. avgusta zbrati kar 8500 ameriških dolarjev – uspelo jim je zbrati kar 121% zastavljenega cilja. S pomočjo 91 podpornikov so na Kickstarterju v 30 dneh zbrali 10 285 ameriških dolarjev, s katerimi bodo zaključili prvo testno verzijo strani.

Svojo naslednjo destinacijo za potapljanje lahko tako poiščete kar na spletni strani H2O Globe.

Popotnica za prihodnost

Ekipa je svoj uspeh in načrte za prihodnosti na posebnem dogodku predstavila prejšnji teden, ob tej priložnosti pa sta jim čestitala in še več nadaljnjih uspehov zaželela tudi predsednik Potapljaške zveze, dr. Mitja Slavinec ter Matej Rus iz Tovarne podjemov. Slavinec je mariborski uspeh povzel z naslednjimi besedami: »Ta portal bo imel še svetlo prihodnost, delate ga iz srca in za sebe. Zdaj na začetku ekipa rabi največjo pomoč, ko bodo imeli tisoč članov, ko bodo imeli milijon članov, takrat ne bodo več potrebovali pomoči. Zato sedaj res prosim, apeliram na vse nas, da promoviramo portal med kolegicami in kolegi, Slovenska potapljaška zveza bo gotovo naredila, da bo vsak tečajnik ob gradivu dobi link in veze, to seveda lahko obljubim in to lahko dosežemo.«

Vir: Facebook/H2O Globe

H2O Globe globalno

Da je H2O Globe priložnost tudi za Maribor, pa je poudaril Matej Rus: »Naše poslanstvo je, da podpiramo podjetnike in več kot imajo oni energije, več kot si želijo ustvarjati produkte, ustvarjati trg, več vlagamo v njih. Zdaj na srečo nam pomaga tudi država, zdaj oni so že dobili 54 tisoč evrov nepovratnih sredstev, oni bodo morali to izkoristiti oziroma pokazati rezultate, mi jim bomo potem stali ob strani. Kot je že bilo povedano, na začetku je najtežje dobiti kritično maso uporabnikov, tudi povratne informacije, namreč na začetku je pomembno, da podjetnik čimbolj razvije projekt in projekt lahko razvije samo, če ima res dobre povratne informacije in to je ravno ta neka množica, neka ciljna skupina tako kot je ustanovitelj Facebooka na Stanford University. Tako ste tudi vi lahko začetek tu iz Maribora, da tu v Mariboru nastane globalna zgodba, naš ponos za Maribor.«