Turistično društvo Selnica ob Dravi že vrsto leto podeljuje fizičnim in pravnim osebam v selniški občini priznanja in plakete Zlata vrtnica za lepo urejeno in vzdrževano okolje. Kot nam je pojasnila predsednica društva Ivanka Frešer, so se leta 1998, ko je turistično društvo še vodil zdaj že pokojni Rajnhold Vavra,  dogovorili, da za ocenjevanje okolja imenujejo svojo hortikulturno komisijo, ki je prevozila vse kotičke razvejane občine, pred tem je terensko delo opravljala zgolj komisija iz Maribora. “Takrat smo dejali, da si ljudje, ki skrbijo za lepote Selnice, zaslužijo posebno prireditev, na kateri jim lahko slavnostno podelimo priznanja. Prvič se je to na naši prireditvi zgodilo leta 1999 v prostorih sedanjega Welca, vrsto let pa smo gostovali v jedilnici Osnovne šole Selnica ob Dravi. Prvo plaketo Zlate vrtnice je dobilo Gostišče Pec."

Od takrat naprej komisija, ki deluje v okviru turističnega društva, najprej razišče teren in predlaga kandidate za priznanja, nato pa jih potrjuje komisija, ki deluje v okviru Hortikulturnega društva Maribor. 

Prijave zbirajo do septembra 

Iz turističnega društva sporočajo, da vse zainteresirane posameznike, domačije, gostinske obrate, turistične kmetije, podjetja, nevladne organizacije ter enote javne ali državne uprave v občini Selnica ob Dravi vabijo, da jim svoj interes za hortikulturno ocenitev posamezne lokacije posredujejo na elektronski naslov [email protected]

Prijave zbirajo še vse do septembra, ocenjevalna komisija bo z delom začela v juliju. 27. prireditev Zlata vrtnica bo marca prihodnje leto.