Prostovoljni gasilci iz Selnice ob Dravi leto 2023 ocenjujejo kot izredno zahtevno. Zaradi naravnih ujm v juliju in avgustu se je število intervencij močno povečalo, skupno so lani posredovali kar 121-krat, v letu 2022 so opravili 31 intervencij.  "V lanskem letu smo 17-krat posredovali pri poplavah meteorne vode, 14-krat ob poplavah vodotokov, pokrili smo 15 plazov, 15 nam je zagodel tudi snegolom. Zaradi vetroloma smo izvozili 32-krat, prvi posredovalci so reševali obolele osebe s pomočjo AED in nudili prvo pomoč v 15 primerih, štirikrat smo reševalcem pomagali pri prenosu obolelih oseb," so zapisali na Facebook profilu. Požari so bili v lanskem letu manj pogosti, pogasili so le po enega na stanovanjski hiši, v naravi in na komunalnem zabojniku. V statistiko intervencij so zabeležili še eno prometno nesrečo, en izvlek prikolice iz potoka, odklepanje stanovanja in iskanje pogrešane osebe.  V dveh primerih so sicer izvozili, a na srečo njihova pomoč ni bila potrebna.

Leto si bodo zapomnili tudi po pridobitvah

Preteklo leto pa si bodo selniški gasilci zapomnili tudi po pridobitvah. Dobili so novi prizidek h gasilskemu domu in novo vozilo za prevoz moštva, hkrati pa so zaznamovali 120-letnico delovanja. Pridobili so tudi nekaj novih članov. V društvu je trenutno 49 operativcev, vsega skupaj pa 120 članov. 

V letu 2024 si želijo, kot nam je povedal poveljnik društva Klemen Šteger, da bo intervencij čim manj in da bo leto mirnejše. Ob tej priložnosti se občanom in donatorjem zahvalujejo za prostovoljne prispevke. Njihove donacije omogočajo nakup gasilske opreme, ki ščiti in olajša delo operativcem, ko pomagajo na intervencijah.