Mentorji mladine v Prostovoljnem gasilskem društvu Selnica ob Dravi so se odločili za dan odprtih vrat društva, s katerim so želeli v svoje vrste pritegniti še več mladih. V četrtek, 9. maja, je tako selniški gasilski dom na široko odprl vrata in vpisoval mlade gasilce (pionirje od 6 do 11 let, mladince od 12 do 16 let in pripravnike od 16 do 18 let). Gasilska mladina, v društvu jih je bilo do sedaj 20, je svojim bodočim vrstnikom pokazala, kakšne veščine obvladajo, kako se učijo in kako zabavno je biti gasilec oziroma gasilka. Mentorji pa so predstavili gašenje in osnovni tridelni napad. 

Pridobili so osem mladih članov

Mentor mladine Igor Ilić nam je povedal, da se je dneva odprtih vrat udeležilo veliko družin z otroki, nekateri mladi so prišli tudi sami: "Z odzivom smo zelo zadovoljni, otroci so škropili z vodo in pri tem zelo uživali. Odločili smo se, da bomo takšen dogodek organizirali vsako leto." Še najbolj pa so veseli, da se jim je v četrtek pridružilo osem novih mladih gasilcev, sedem pionirjev in en mladinec. S prvimi vajami bodo novinci začeli že v maju. 

[[image_1_article_66016]]

Glavna atrakcija je bil gasilec Flori 

Najmlajšim je polepšal dan gasilec Flori, sicer maskota gasilske olimpijade v Celju leta 2022. Oblečen v gasilsko zaščitno obleko v prvi vrsti pooseblja lastnosti in vrednote gasilcev, kot so pogum, moč, tovarištvo, z dodanima viteškim oklepom in čelado pa simbolizira Celje kot kraj olimpijade. Ime Flori je izpeljanka imena Florjan in je povzeto po zavetniku gasilcev, sv. Florjanu. 

[[image_2_article_66016]]

Flori, ki je otroke navdušil in bil glavna atrakcija za fotografiranje, potuje po celi Sloveniji, trenutno ga ima Gasilska zveza Ruše. 

[[image_3_article_66016]]

Uspešni so na tekmovanjih 

Ilić nam je še povedal, da so selniški mladi gasilci zelo uspešni tudi na tekmovanjih. Letos so se z dvema ekipa uvrstili na regijski kviz gasilske mladine v Račah, bili so uspešni  na tekmovanju Gasilske zveze Ruše, kjer so osvojili tretje mesto, kar zadošča za regijsko raven. Kmalu za začnejo s pripravami za septembrsko tekmovanje iz gasilske orientacije. 

[[image_4_article_66016]]