Selnica ob Dravi

FOTO: Selniška županja sprejela “zlate” devetošolce

Damjan Veršič, 20.06.23 ob 03:40

Odličnjaki Osnovne šole Selnica ob Dravi so prejeli tako imenovane županjine petice.

FOTO: Selniška županja sprejela “zlate” devetošolce

Županja občine Selnica ob Dravi dr. Vlasta Krmelj je včeraj pripravila sprejem za 12 devetošolcev selniške osnovne šole, ki so v vseh letih izobraževanja dosegli odlični uspeh. Tako imenovane županjine petice so prejeli: Žiga Tišler, Tia Možič, Lana Kraner, Klemen Jurše, Tia Jaunik, Lara Fluher, Tilen Čuček (vsi 9. a razred) in Katarina Bedenik, Luka Petre, Lana Rihter, Žan Urbas in Rok Zadravec (9. b razred). Županja jih je nagovorila, pohvalila njihove dosežke in jim zaželela prijetne počitnice ter uspešno nadaljevanje poti v srednji šoli. Naj se radi vračajo v Selnico, saj jih na njo vežejo lepi spomini. “Občina je odprta za njihove pobude in ideje, saj na mladih gradimo razvoj občine,” je dejala.

Šolske klopi zapušča 37 devetošolcev

Osnovno šolo je sicer 15. junija zapustilo 37 devetošolcev v dveh oddelkih. Ravnateljica Osnovne šole Selnica ob Dravi Manja Kokalj pravi, da je odšla generacija, ki je bila zaradi triletne prisotnosti ukrepov zaradi covida nekoliko posebna. Bili pa so zelo dobri na naravoslovnem področju, kjer so osvojili več državnih priznanj, izkazali so se tudi kot odlični športniki. “Imeli smo recimo državno prvakinjo v kickboksu, uspešnega športnika v boksu, v jahanju pa uspehe v atletiki, nogometu, košarki, odbojki, … “

Pred koncem leta so tradicionalno organizirali tekmi devetošolcev proti učiteljem. V odbojki so bili boljši zaposleni na šoli, v nogometu pa učenci.

Danes sicer selniška osnovna šola v Hramu kulture prireja zaključno prireditev šole. Ta se bo za učence začela ob 10.15, popoldne ob 17. uri pa za starše in ostale občane. V četrtek pa za učence, ki se lahko v iztekajočem šolskem letu pohvalijo s posebnimi dosežki, organizirajo nagradni izlet v Expano v Mursko Soboto, obiskali bodo tudi tamkajšnji pokrajinski muzej ter igrali mini golf v Radencih. V petek pa za učence od prvega do osmega razreda sledi podelitev spričeval.