V kolektivu podružnične šole in vrtca na Svetem Duhu na Ostrem vrhu v občini Selnica ob Dravi so se letos odločili, da otrokom pričarajo praznično vzdušje nekoliko drugače, in sicer tako, da jih dedek Mraz s svojim spremstvom obišče kar na njihovih domovih. Starše so samo obvestili, naj bodo v torek, 19. decembra, med 17.00 in 20. 00 uro s svojimi otroki doma. Vse ostalo je bilo presenečenje, ki je po odzivih otrok in staršev odlično uspelo. 

[[image_1_article_61557]]

Pri Svetem Duhu na Ostrem vrhu je čaroben in prazničen večer s sprevodom dedka Mraza in snežink spet povezal Duhovčane

Učiteljici, vzgojiteljici in kuharica iz podružnične šole in vrtca ter pevke pevskega društva Lipa so pripravile darila za otroke, izdelale obleke za snežinke in dekoracijo, s katero so okrasile traktorsko prikolico. Praznični sprevod je s traktorjem, ki ga je vozil gospod Srnko, obiskal prav vsako hišo in kmetijo, kjer so jih na pragu praznično okrašenih domov že čakali otroci in njihove družine, ponekod tudi štiri generacije.

[[image_2_article_61557]]

"Posebnost tega kraja, podružnične šole in vrtca je ta, da so domovi otrok, večina jih živi na kmetijah, oddaljeni tudi po več kilometrov, zato je moral sprevod z dedkom Mrazom prevoziti veliko kilometrov," so povedali  v kolektivu podružnične šole. 

Odzivi staršev:

"Hvala za danes. Bilo je res prelepo. Hval, res ste enkratne in vsakič znova nas puščate brez besed.

Ves december pišete skupaj najlepšo praznično zgodbo. Ker je vsaka zgodba lepša, če je opremljena s fotografijami, ste le-to z njimi obogatile še s svojim prihodom. Hvala, da ustvarjate iskrice v otroših očeh in očeh nas, ki ostajamo otroci po srcu. "

Na prihod dedka Mraza so se pripravili tudi otroci. Napisali so mu pisma in pekli piškote. Risbice, sladke dobrote in lončki mleka so čakali dobrega moža pod domačimi smrečicami, na okenskih policah ali pa jih je prejel kar iz otroških rok. "Najlepša voščilnica in zahvala kolektivu so iskrive otroške očke in hvaležni starši, ki cenijo naše delo." 

[[image_3_article_61557]]