V prihodnje bo sedež mestne četrti na Miklošičevi ulici.

Foto: Gregor Salobir

Na Mestni četrti (MČ) Center so si dalj časa prizadevali, da bi sedež osrednje mestne četrti preselili na novo lokacijo. Sedež MČ Center, ki se trenutno nahaja na Kacovi ulici 1, bo v prihodnje bližje mestnemu središču. Prizadevanja, da bi prostore dobili bližje središču mesta, se bodo, kot kaže, kmalu uresničila.

Foto: Gregor Salobir

Na sedežu mestne četrti tudi večnamenski prostor za stanovalce

Možnosti selitve je na lanskoletnem obisku MČ Center predstavil tudi mariborski župan Saša Arsenovič, Mestna občina Maribor pa je za predstavnike osrednje mestne četrti pripravila nekaj predlogov obstoječih objektov, kamor bi bila možna selitev.

V prihodnje bo tako sedež MČ Center na Miklošičevi ulici 4-6.

Prostori zaenkrat še niso urejeni. Na kakšen način bodo oblikovali postavitev interierja, pa so se pri MČ Center domislili na nadvse inovativen način. K sodelovanju so povabili mentorje in študente študijskega programa arhitektura mariborske Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Ti so skupaj razgrnili široko paleto možnih rešitev skupn(ostn)ega izziva – kako oblikovati javno, večnamensko »dnevno sobo« za prebivalce mestne četrti ter vzpostaviti uporabnikom prijazno informacijsko pisarno, saj želijo v prostorih MČ Center stanovalcem ponuditi večnamenske prostore, ki bi jih lahko koristili za različne vsebine.

Foto: Gregor Salobir

Foto: Gregor Salobir

Svoje mnenje lahko podate do 24. junija

“Našim stanovalcem v centru želimo ponuditi kakovostne, večnamenske skupnostne prostore, ki jih bodo lahko uporabljali za svoje prostočasne dejavnosti, društva in programe. Gre tudi za novo informacijsko pisarno, ki bi jo radi približali ljudem, da bi postala most med krajani in občino,” je ob tej priložnosti dejal Sašo Drobnak, predsednik Mestne četrti Center.

Razstavljenih je 12 možnih rešitev za ureditev novih prostorov MČ Center.

Arhitekturne in oblikovalske rešitve za prenovo poslovnih in skupnostnih prostorov osrednje mestne četrti so predstavili minuli torek, obiskovalci pa so lahko ocenili predstavljene rešitve, podali svoje komentarje in s tem pripomogli pri končnemu izboru, kako bo izgledal nov sedež Mestne četrti Center.

Foto: Gregor Salobir

Razstava idejnih zasnov bo za obiskovalce odprta med 13. in 16. uro do petka, 24. junija, vse do konca meseca pa bo mogoč ogled po najavi na mc.center@maribor.si. Komisija v sestavi članov MČ Center, mariborske občine in predstavnikov strokovne javnosti se bo sestala že prihodnji teden in izbrala zmagovalno rešitev, v enem letu pa bi lahko prostori zaživeli v novi preobleki.