Veselo praznično vzdušje se v Rušah začne v soboto, 3. decembra.

Na drsališču v Športnem parku Ruše in na ruškem Trgu vstaje bo decembra pestro. V soboto, 3. decembra, bo na obnovljenem trgu pred Občino Ruše od 14.00 ure naprej božični bazar, ki ga občina in športni park pripravljata v sodelovanju z Osnovno šolo Janka Glazerja Ruše, in delavnica adventnega venčka – v sodelovanju z VDC Polž Ruše. Ob 17.00 uri bodo na Trgu vstaje v okviru kulturnega programa prižgali praznične lučke – svetlice.

Drsališče v Rušah bo eno izmed večjih drsališč v tem delu Slovenije. Ledena površina v velikosti 800 kvadratnih metrov bo omogočila drsanje kar 230 obiskovalcem. Drsališče bo odprto do 15. januarja 2023.

V soboto, 3. decembra, bo tudi otvoritev drsališča v Športnem parku Ruše. Ob 18.00 uri bo otvoritveno drsanje s Klubom študentov Ruš, Selnice in Lovrenca ob glasbi DJ Kobre. Kot sporočajo iz občine, bo na dan otvoritve drsanje za vse obiskovalce brezplačno.

V nadaljevanju decembra bodo v ruški občini pripravili več koncertov. Na oder bodo stopili: Akusticni Orgazem, Marko & Tajana Acoustic, Nejc Miklošič & Tilen Beigot, Vokalna skupina Florentine. Pripravljajo obisk dedka Mraza in Božička, zvrstile se bodo otroške predstave (Gledališče Makarenko, Družinsko gledališče Kolenc), disko drsanja s Klubom študentov Ruš, Selnice in Lovrenca, drsanje z Elso iz Ledenega kraljestva, …