Poletje se bliža h koncu in danes se učenci vračajo v šolske klopi. Osnovnošolske in vrtčevske otroke v Rušah čaka nekaj novosti, saj je Občina Ruše v sodelovanju z Osnovno šolo Janka Glazerja Ruše od preteklega šolskega leta izvedla kar nekaj investicij v šolsko in vrtčevsko infrastrukturo. Ravnatelj ruške osnovne šole Ladislav Pepelnik je dejal, da šola na podlagi potreb in zmožnosti občinskega proračuna vsako leto prejme znesek za investicije in investicijsko vzdrževanje. “Znesek se zagotovi v proračunu, dela in nabave pa se izvedejo v skladu z načrtom dela, ki ga potrdi svet zavoda. Letos smo uspeli realizirat naslednje večje investicije: menjava dvojnih vhodnih vrat (9.000 evrov), menjava stavbnega pohištva v kleti in pritličju (5.500 evrov), preplastitev igrišča za košarko (8.300 evrov), nabava novega pomivalnega stroja za kuhinjo (8.000 evrov) in menjava talnih oblog v dveh razredih (5.200 evrov). Do konca septembra bomo realizirali še projekt obnove igrišča za umetno travo. Znesek je posebej zagotovljen v proračunu (26.000 evrov). Poleg tega smo opravili še nekaj večjih vzdrževalnih del (pleskanje male telovadnice, računovodstva).”

Pepelnik dodaja, da vsako leto v šolski prostor vložijo precejšnja sredstva. “Žal je želja vedno več, vendar ravnamo s sredstvi gospodarno in preudarno v skladu z načrtom, ki ga potrdi svet zavoda.”

V Rušah imajo 48 prvošolcev

Prvič bo v šolske klopi sedlo 48 prvošolcev, za katere ob 9.00 uri pripravljajo poseben sprejem. “Želim, da bi to šolsko leto resnično potekalo v šoli, da bi se vsi potrudili in poskrbeli za osnovne higienske ukrepe, ki so potrebni. Skupaj s starši bomo iskali rešitve in prepričan sem, da bo odpadlo veliko skrbi,” je pred začetkom novega šolskega leta še povedal Ladislav Pepelnik.

Želim, da bi to šolsko leto resnično potekalo v šoli, da bi se vsi potrudili in poskrbeli za osnovne higienske ukrepe, ki so potrebni.

Podobno meni tudi ravnatelj Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše Samo Robič, ki si želi, da bi lahko dijaki v velikem obsegu prihajali v šolo in dijaški dom. “Še posebej se veselimo dijakov, ki prihajajo v prvi letnik. Želimo jim, da se pri nas prijetno umestijo v šolsko okolje in da se dobro počutijo. Prijetno jih bomo sprejeli. Pomembno je, da jim nudimo, varno, prijetno in urejeno učno okolje.”