Na Trgu Leona Štuklja se je zabavalo okoli 14.000 ljudi, skupaj s ponedeljkom ,pa jih je letos v Mariboru martinovalo kar 20.000.

Čeprav je bilo letošnje Martinovanje v organizaciji Zavoda za turizem Maribor – Pohorje prvič organizirano v nedeljo, se ga je udeležilo rekordno število ljudi. Na Trgu Leona Štuklja se je zabavalo okoli 14.000 ljudi, skupaj s ponedeljkom, ko so se predstavila Slovenska mlada vina, pa jih je letos v Mariboru martinovalo kar 20.000.

Za zabavo poskrbeli člani Ansambla Saše Avsenika

Že tradicionalno se je mariborsko martinovanje na Trgu Leona Štuklja pričelo natančno ob 11. uri in 11
minut, ko je zbrane nagovorila vinska kraljica Slovenije, Katarina Pungračič. Po tradicionalnem krstu
mošta, pa so za zabavo poskrbeli člani Ansambla Saše Avsenika. »Z izvedbo letošnjega martinovanja smo izjemno zadovoljni. Mariborčani in drugi obiskovalci smo znova dokazali, da je martinovanje zagotovo eden najpomembnejših dogodkov,« je povedala direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Doris Urbančič Windisch.

Martinovanje obiskali številni turisti

»Res nam je šlo na roko tudi lepo in toplo vreme, se pa je izkazalo, da če ponudimo vsebino, bodo ljudje prišli tudi v nedeljo.« Nepregledna množica obiskovalcev se je zabavala in pomenkovala ob stojnicah, ki so vabile z odličnim štajerskim vinom in domačimi dobrotami vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev. Dogodek so
obiskali tudi številni tuji turisti, predvsem iz sosednjih držav Avstrije in Hrvaške ter iz držav bivše
Jugoslavije, opaziti pa je bilo moč tudi turiste iz Južne Koreje.

Zaključek v ponedeljek

V ponedeljek so na Trgu Leona Štuklja slovenski vinarji predstavili svoj letnik 2018. Na dogodku Slovenska mlada vina sta zbrane med drugimi zabavala 6pack Čukur in Alfi Nipič. Nagovorila pa jih je tudi Mariborska vinska kraljica Ana Protner. Z dogodkom Slovenska mlada vina se je zaključil letošnji, že 18. Festival Stare trte.

Sprejem na operativno zdravljenje zloma

Dne 11. 11. 2018 so v Urgentnem centru obravnavali nekaj, z alkoholom povezanih, poškodb. »Od tega je v enem primeru šlo za sprejem na operativno zdravljenje zloma, zaradi padca v alkoholnem opoju,« nam pojasnijo v UKC Maribor.. Sicer so bile na navedeni dan razmere obvladljive in niso pretirano odstopale od povprečja.