Rajzefiber pripravlja nov sklop sprehodov, ob že utečenih pripravljajo tudi nekaj novih. Ob prihajajočih sprehodih so pričeli tudi z iskanjem novih sprehajalcev, ki bodo za svoje delo tudi plačani.

Rajzefiber pričenja z novo serijo “sprehodov”, z nekaterimi že utečenimi in drugimi povsem novimi. Kaj bo novega, nam producentka Mateja Meh še ne sme izdati. Dejala je le, da bo v stilu netolerančnega sprehoda, ki je zmagal na Festivalu sprehodov in da gre za delno igran sprehod.

Novega sprehajalca bodo opremili z vsemi potrebnimi informacijami

Ob novi seriji sprehodov pa so v društvu tudi v iskanju novih sprehajalcev. Iščejo komunikativne, družabne osebe, ki jih zanima zabavna zgodovina mesta in se znajo sporazumevati v tujem jeziku, bodisi angleškem bodisi nemškem. Kot je Mateja Meh povedala za Maribor24, bo delo tudi plačano. Oseba prav tako ne rabi imet posebne turistične izobrazbe, dovolj je že interes. V društvu bi novega sprehajalca tako naučili novih veščin in mu predali vse informacije, ki jih mora poznati, da lahko uspešno izvede sprehod.

Ne gre za tipično turistično “turo”

Načini izvedbe sprehodov se med seboj precej razlikujejo, odvisno pač od teme, ki jo pokrivajo. “Ne gre za tipično turistično “turo”, ampak sprehod po mestu, ki je dokaj drugačen, sproščen, zabaven, a hkrati vsebuje veliko zanimivih informacij,” je dejala.

Vse interesente, ki se sprehoda še niso udeležili in ne poznajo načina njihovega dela, pa v Rajzefibru vabijo h prijavi, da se spoznajo na uvodnih urah.

Delo bodočih sprehajalcev poteka glede na dogovore in naročila, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih. Prijave in dodatna vprašanja zbirajo na e-poštnem naslovu vividcity.office@gmail.com do 2. septembra.