Na MOM smo preverili, kako kaže z razpisom glede prenove Koroške ceste z Glavnim trgom in kdaj naj bi se dela dejansko tudi pričela. 

FOTO: Maribor24.si

15. aprila so na spletni strani razpisali prijavo za izvajalca za prenovo Glavnega trga in dela Koroške ceste, ki bosta kmalu na voljo le še za pešce, kolesarje in občasne avtobusne prevoze. Rok za izbiro izvajalca so nastavili na 10. maj, z deli pa bi naj začeli takoj po zaključenem Festivalu Lent. Preverili smo, kako kaže z razpisom in kdaj naj bi se dela dejansko tudi pričela.

Prenova v roke Pomgradu?

Glede izbire izvajalca so bili na MOM dokaj skrivnostni, dejali so nam le, da se vse skupaj prestavlja na začetek avgusta, ko bodo sklicali novinarsko konferenco glede izbire izvajalca in datuma pričetka del. A kaže, da je izvajalec že znan, zaradi določenih uskladitev pa z delom še ne morejo pričeti takoj. Stojan Auer iz Liste za pravičnost in razvoj je po objavljenem razpisu opozoril, da razpisnim pogojem v vsakem primeru ustreza le eno podjetje, in sicer Pomgrad, ter da očitno gre za prirejen razpis.

Območje bo zaprto za promet

Spomnimo, 4,8 milijonov evrov težek projekt, ki ga sofinancira kohezijski sklad EU, bo povsem predrugačil trenutno podobo Glavnega trga s Koroško cesto, ki bo tekla vse od krožišča na Glavnem trgu (brez krožišča) do krožišča nad mariborsko tržnico. Območje bo zaprto za promet, z izjemo Marpromovih mestnih avtobusov, dostavnih in rešilnih vozil, ki bi čez območje vozili s hitrostjo maksimalno 20 kilometrov na uro. Obetajo pa se tudi spremembe prometnega režima na Glavnem trgu, o tem na našem portalu več v ponedeljek.