Udeleženci masterclassa so imeli priložnost spoznati 7 izjemnih rumov iz družinske destilarne Centenario iz Kostarike, vključno z rumom, ki je enak njihovemu prvemu iz leta 1985.
Trajnostni pristop in edinstven proces staranja
Destilarna Centenario sicer slovi po trajnostnem pristopu in edinstvenem procesu staranja svojih rumov. Kot je po dogodku pojasnil Niagarin izkušeni barman Lovro Vetrih je posebnost destilarne ta, da so edini, ki za staranje svojih rumov uporabljajo sode, v katerih se je pred tem staral škotski viski. "Prav zanimivi so, ker na trgu obstaja veliko rumov, ki so sladki, ti pa so tako aromatični, da ne potrebujejo sladkorja, da bi izboljšal okus," pojasni.
Obdan z rekami, vulkani in gozdovi, na višini 1208 metrov, z optimalno stopnjo vlažnosti in potopljen v habitat več kot 40 različnih vrst ptic, pod skrbnim nadzorom njihove mojstrice mešanja, sodi Centenario njihov rum tako spremenijo v edinega, ki zori pod vplivom narave.
[[image_2_article_71126]]
18 barmanov in poslovnih partnerjev
Na nedeljskem masterclassu se je zbralo 18 barmanov in poslovnih partnerjev, ki so se skozi izobraževanje poglobili v svet rumov in spoznali trajnostne prakse omenjene destilarne. Po izobraževanju pa je Miguel udeležencem predstavil njegove kreacije z Centenario rumi in degustiral Niagarine koktejle, ki vsebujejo njihov rum. "Preizkusil je tudi moj cocktail z rumom, tepache sirupom in ananasovo meto, in ga pohvalil," ponosno pove Vetrih.
Za glasbeno spremljavo in dodatno vzdušje je poskrbel DJ Lukz.
[[image_1_article_71126]]
Ekipa iz Niagare se po uspešnem dogodku že pripravlja na naslednja izobraževanja, kjer bodo še naprej sodelovali z distributerjem Venka Vojo iz Portoroža.