Smo tik pred začetkom poletja, čeprav vreme še ni nič kaj poletno, pa se bo že čez slab mesec začela nova sezona na kopališču Mariborski otok. Kot za Maribor24.si razkrijejo pri podjetju Šport Maribor iz skupine JHMB odprtje kopališča Mariborski otok načrtujejo na zadnji šolski dan, 21. junija, seveda, če bo vreme to dopuščalo. 

Uradna otvoritev kopalne sezone s celodnevnim atraktivnim programom pa je predvidena dan pozneje, 22. junija. »Ob izjemno lepem in toplem vremenu pa ne izključujemo, da bo kopališče odprlo vrata tudi že kak vikend prej,« pravijo pri podjetju.

Delovni čas tekom poletne sezone, v primeru lepega vremena: med 9. in 20. uro

Cene vstopnic ostajajo nespremenjene, in sicer bo celodnevna vstopnica za odrasle stala 6,5 evrov, za mladino do 15 let, dijake, študentje, invalide in upokojence 4,5 evrov, družinska (dva odrasla in trije otroci) pa 25 evrov. Možen je tudi nakup tedenskih in mesečnih vstopnic, cene si lahko ogledate na tej povezavi

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor tudi letos pripravljajo projekt »Karta za otroka«, s katerim omogočajo obisk kopališča otrokom iz socialno šibkih družin. »Ta projekt, ki je bil lani zelo dobro sprejet, bomo letos nadgradili, tako da bo poleg vstopnic za kopanje moč kupiti tudi vstopnice za drsanje,« še dodajo v podjetju.

Lanska sezona v znamenju neurij

Lanski sezoni na kopališču Mariborski otok je sicer malce ponagajalo vreme. Spomnimo … Zaradi obilnih padavin in pogostih neurij, ki smo jih bili deležni v lanskem poletju, so bila vrata kopališča kar nekajkrat zaprta. 

»Kljub temu, da nam je tri tedne zagodilo vreme, smo zelo zadovoljni,« nam je ob zaključku sezone sicer dejal vodja kopališč Mateja Pungartnik. Zaupal nam je, da je kopališče lani obiskalo okoli 33 tisoč obiskovalcev. V pogovoru je potrdil, da je bila lanska sezona še uspešnejša od predlanske, saj je kopališče obiskalo 6 tisoč kopalcev več.

Neurja pa niso le zaprla kopališča temveč povzročila tudi nekaj škode. »Močno neurje ni prizaneslo niti našemu kopališču. Veter je razdejal lokal in okolico, smo pa tudi brez električne energije,« so denimo poročali na svojem profilu in dogodek podkrepili s fotografijami. A kot pravijo pri podjetju Šport Maribor, je sedaj nova ploščad v zelo dobrem stanju, pred sezono je predvidna le zamenjava nekaj lesenih pragov na pohodni površini mostu. V lanskem letu je župan Saša Arsenovič med drugim napovedoval, da bodo kopališče ogradili in s tem omogočili obisk otoka tudi tistim, ki se tja ne bi prišli kopati. Pri podjetju nam pojasnijo, da do ograditve še ni prišlo in da po njim znanih podatkih tudi letos ograditev ne bo realizirana.

Letos pripravljajo bogat program

Lanski bogat spremljevalni program, ki je vseboval kreativne delavnice za otroke, lutkovne predstave, razne vodne animacije, otroški kino in nastope mladih DJ-ev, bodo letos dopolnili še s kinom pod zvezdami. Ob tem bodo še povečali število ustvarjalnih delavnic, tako da bodo otroci in mladostniki pod budnim očesom mentorjev ustvarjali in kakovostno preživljali prosti čas. 

»Popestrili bomo športno ponudbo, skupaj z gostinskim ponudnikom pa snujemo možnost spremljanja športnih dogodkov, ki bodo obarvali to poletje – evropsko prvenstvo v nogometu, olimpijske igre,« nam pojasnijo in dodajo, da si bodo obiskovalci kopališča med drugim lahko tudi letos izposodili ležalnike in senčnike.