Alenka Kalezić in Cvetka Aleksić sta frizerski s srcem, ki preko striženja ljudem pomagata tudi na drugačen način. Z objemom, prijaznostjo, sprejemanjem vseh. Tudi otrok s posebnimi potrebami.

“Alenka Kalezić in Cvetka Aleksic nista povsem običajni frizerki. Razveseljujeta ljudi in staršem posebnih otrok lajšata obisk pri frizerju. Naše otroke objemata in jima ponujata občutek varnosti. Vsi, ki bivate okrog nas se zavedajte, da ste še kako pomembni. Zaradi vsake malenkosti, ki jo storite, je lahko naše življenje lažje in lahkotnejše,” so na družbenem omrežju Facebook zapisali na Zavodu 13, mariborski neprofitni organizaciji, ki ozavešča o drugačnosti in nudi pomoč staršem posebnih otrok.

Otrokom nudi varno in toplo okolje, v katerem se ne prestrašijo škarij

Kot je za naš medij dejala Alenka Kalezić, hčerka Cvetke Aleksić, ki skupno vodita frizerski lokal na Gregorčičevi ulici 7 v Mariboru, to delo opravlja s srcem, kar stranke tudi začutijo. Zlasti priljubljena je pri striženju otrok, tudi tistih s posebnimi potrebami, ki terjajo posebno skrb:

“Res je, da zadnje čase strižem veliko otrok vseh starosti, sprejmem vse. Moj moto je, da ničesar ne delam na silo. Otroka se najprej privadi na okolje, da se prične igrati in dobi zaupanje, da se lahko v salonu počuti varno. Vsekakor se ne strinjam s tem, da bi starš med striženjem na silo držal otroka, da se le-ta ne bi premikal, saj takšno ravnanje otroka prestraši in pušča travme,” nam je zaupala.

Ljudje se vračajo zaradi toplih pogovorov in prijaznosti

Frizerka s srcem, ki se nerada poslužuje marketinških potez, verjame, da ji bo z dobrim delom Bog nekako že povrnil. Prepričana je, da denar ne sme biti glavno vodilo v življenju, zato ne pristaja na brezkompromisno uničevanje las v zameno za bankovce.

“Najlepše pri mojem poklicu je, ko je nekdo po obisku pri meni tako hvaležen, da te objame in se ti zahvali za polepšan dan,” je dejala. Pri tem pa ne cilja le na odlično frizersko storitev, ampak predvsem pogovor in prijaznost.