V ponedeljek je zaradi vračanja dijakov v šole pričakovati povečanje števila potnikov na avtobusih. Mariborski mestni avtobusi bodo zato s ponedeljkom začeli voziti po polnih voznih redih.

Mariborski mestni avtobusi bodo v ponedeljek, 8. marca, po polnih voznih redih vozili po vseh stalnih mestnih regijah v Mariboru, so sporočili iz Marproma.

Krožni liniji 1 in 2 na mirovanju

Krožni liniji 1 in 2, ki trenutno ne vozita, bosta v mirovanju ostali do nadaljnjega, veljavi je namreč še zmeraj tudi omejitev gibanja po 21. uri.

Novi vozni redi, ki so naravnani na čas šolskega pouka, bodo v petek popoldan objavljeni na spletni strani www.marprom.si.

Na vseh avtobusih še naprej veljajo vsi dosedanji zaščitni ukrepi, zato pri Marpromu potnike pozivajo, naj jih dosledno upoštevajo. Nošnja maske je torej še zmeraj obvezna, tudi razdalja 1,5 metra mora biti upoštevana, potniki pa morajo uporabljati le neoznačene sedeže.

Vozniki na rednem testiranju

K previdnosti pa ne pozivajo le potnikov, temveč skrbijo tudi za zdravje svojih zaposlenih. Kot določa odlok vlade, vsi vozniki in voznice ter kontrolorji mariborskih mestnih avtobusov tedensko opravljajo testiranje na COVID-19.