V Mariboru bodo na najdaljšo noč v letu organizirali množično silvestrovanje na prostem na Trgu Leona Štuklja. Med 20. in 2. uro bodo na velikem prireditvenem odru nastopili Coverlover, Bepop in Sebastian (Popstars nostalgija) ter Alfi Nipič. Mestni avtobusi in žičnica Pohorska vzpenjača bodo vozili po dopolnjenem voznem redu.

Odštevanje zadnjih sekund starega in vstop v novo leto bo potekalo v družbi mariborskega župana Saše Arsenoviča.

Na Zavodu za turizem Maribor pričakujejo, da se bo na velikem mariborskem silvestrovanju, ki ima najdaljšo tradicijo silvestrovanj na prostem pri nas, skozi večer zabavalo okoli 10.000 obiskovalcev. Slednje naprošajo, da na prireditveni prostor na Trgu Leona Štuklja ne prinašajo pirotehničnih sredstev in drugih nevarnih predmetov (steklenice in podobno) ter da upoštevajo navodila organizatorja in varnostnikov na dogodku.

Zaradi negativnih vplivov ognjemetov na ljudi, živali in okolje Mestna občina Maribor tudi letos ne bo organizirala silvestrskega ognjemeta.

Praznični vozni red Mestnega avtobusnega prometa in Pohorske vzpenjače

Podjetje Marprom iz Skupine JHMB bo na silvestrovo in 1. januarja 2023 organiziralo dodatne prevoze na avtobusnih linijah št. 1, 3, 4, 6 in 12. Več na tej povezavi.

Na silvestrovo bo krožna kabinska žičnica na Mariborskem Pohorju po koncu rednih voženj po 21. uri nadaljevala z neprekinjenim kroženjem vse do 1. ure 1. januarja 2023. Po tem bo opravila še dodatno vožnjo ob 2. uri. V času kroženja bo prevoz navzgor mogoč samo do polnoči, za vse, ki se bodo iz mesta vračali na Pohorje, pa še ob 1. in 2. uri. Podjetje Marprom iz Skupine JHMB na Pohorju ne bo organiziralo silvestrovanja, bo pa obiskovalcem zagotovilo smuko v času rednega odprtja smučišč. Več informacij na povezavi.