Po napovedih Snage bodo mariborsko sortirnico, ki je konec julija prenehala obratovati, ponovno zagnali prihodnji teden.

Po poročanju Radia Maribor so SnagaKostak in Stadler, katerih nesporazum je tudi pripeljal do mirovanja naprave, tik pred podpisom dogovora in rešitvijo vseh odprtih vprašanj.

Sortirnico naj bi ponovno zagnali v naslednjem tednu

Odgovorni iz Snage so potrdili, da je poravnava tik pred sklenitvijo, Snaga pa je za sporazum pridobila tudi soglasje nadzornikov in družbenikov. S podpisom poravnave bodo odpravili nekatere pomanjkljivosti na sortirnici. Za Radio Maribor je Irena Bartok, strokovna sodelavka za splošne zadeve v Snagi, tudi povedala: »S tem sporazumom se bodo sprostila tudi sredstva vložene bančne garancije. Prišli bomo do stanja, da bodo vse zadeve medsebojno poravnane, naprava pa bo delala tako kot mora.« Za isti medij je dogovor potrdil tudi direktor Kostaka, Miljenko Muha.

»S tem sporazumom se bodo sprostila tudi sredstva vložene bančne garancije. Prišli bomo do stanja, da bodo vse zadeve medsebojno poravnane, naprava pa bo delala tako kot mora.«

V času nedelovanja sortirnice so mešane komunalne odpadke vozili drugam, kar pa ne bo vplivalo na ceno odvoza odpadkov za občane.