Staro izročilo ob rojstvu otroka narekuje zasaditev drevesa, Merkur pa bo prav zato novorojenim otrokom v UKC Maribor podaril sadike slovenskih dreves.

Vir: Facebook/UKC Maribor

Septembrski novorojenčki bodo ob svojem rojstvu deležni prav posebnega dogodka – tako kot velja že od nekdaj, ko so ob rojstvu otroka zasadili drevo, bo tudi podjetje Merkur za vsakega v septembru rojenega otroka podarilo sadiko avtohtonega slovenskega drevesa.

»Drevo je skozi zgodovino za veliko ljudi pomenilo ogromno stvari. Je simbol rasti in moči, po nekaterih pričevanjih je tudi simbol novega začetka življenja, pozitivne energije, dobrega zdravja in svetle prihodnosti,« o Merkurjevi gesti razmišlja Rosemarie Franc, dipl. bab., strokovna vodja zdravstvene nege Oddelka za perinatologijo UKC Maribor:

»Drevesne sadike, ki jih podarja podjetje Merkur v mesecu septembru otročnice sprejemajo z veseljem, radostjo in pozitivnim presenečenjem. Skupaj s sadiko drevesa bo rasel tudi njihov otrok. Resnično lepo darilo.«

Da bodo drevesa rasla skupaj z otroki

Drevesa imajo v slovenski kulturi posebno mesto, njihova zasaditev pa je še posebno v luči podnebnih sprememb ključna za ohranitev našega planeta. »V Merkurju smo si zadali, da to izročilo pomagamo prenašati naprej, na prihodnje generacije, ki se že soočajo z dejstvom, da čista narava ni več nekaj samoumevnega in da moramo z okoljem ravnati odgovorneje. Zato je najbolj trajnosten družbeno odgovoren akt, ki ga lahko v Merkurju naredimo na področju drevesnih sadik, skrb, da bo v našem okolju raslo tudi v prihodnje čim več sveže posajenih dreves. Zato bomo vsem otrokom, rojenim v septembru 2020 v Sloveniji, podarili eno izmed avtohtonih sadik drevesa iz Merkurjeve ponudbe, sadiko lipe ali breze, in s tem spodbudili k obujanju stare tradicije dolgoročno,« pojasnjuje Lidija Rakuša, direktorica marketinga Merkur trgovina d.o.o.