Na nas se je obrnil bralec, ki je izrazil svoje nezadovoljstvo zaradi izjemno dolge vrste pred dežurno lekarno v Mariboru v času praznikov. Po njegovih besedah so občani na zdravila čakali tudi eno uro. Zaradi izjemno velike gneče smo se z vprašanji obrnili na Lekarne Maribor.

Zdravila so prejeli vsi

V Lekarnah Maribor so za nas pojasnili, da je bil obisk med božičnimi prazniki v dežurni lekarni Lekarni Tabor zelo povečan obisk, predvsem zaradi velikega števila respiratornih obolenj otrok in tudi odraslih, vendar pa so lekarniški strokovni delavci vsem uporabnikom zagotovili oskrbo s potrebnimi zdravili.

Dežurna lekarna je v času praznikov namenjena dvigu nujnih zdravil

Ob tem so še poudarili, da bodo 31. decembra 2022 vse lekarne Lekarn Maribor poslovale po rednem sobotnem delovnem času, v trgovskih centrih do 15.00 ure.

Na silvestrovo popoldne in na praznična dneva 1. in 2. januarja 2023 bo neprekinjena dežurna služba organizirana kot vedno v Lekarni Tabor.

“Vse uporabnike vljudno prosimo, da naj zdravila za redno terapijo in druga nenujna zdravila ter ostale izdelke dvignejo v rednem delovnem času lekarn. Dežurna služba je namreč namenjena izdaji zdravil na recepte, ki so predpisani istega dne ali označeni kot nujni, in preskrbi prebivalcev z zdravili, potrebnimi za zdravljenje ali lajšanje nujnih medicinskih stanj,” so še dodali.