Mariborski center je tudi letos zablestel v soju lučk, ki so prebivalcem pričarale praznično vzdušje. Nekaterih okraskov smo v mestu že vajeni, nekatere pa smo letos lahko videli prvič. Tako je denimo 23 metrov visoko panoramsko kolo prispevalo k pravi božični pravljici.

A tudi preostali deli centra niso nič manj pravljični. Tako so lastniki lokalov in trgovin svoje izložbe odeli v božično preobleko. Številne lučke, okraski in praznični detajli so tako poskrbeli za lesketajoče vzdušje, kjer vsak najde nekaj zase. Zato si kar privoščite sprehod po centru. Če pa menite, da smo pozabili na katero izmed izložb, nam to kar sporočite in jo bomo seveda vključili.

Mimin svet je ponovno pokazal ves svoj blišč. Tudi letos stranke ob vhodu prodajalne pozdravita z ljubeznijo okrašeni smreki in Božiček. Tudi veliki rdeči pentlji nad izložbama pritegneta kar nekaj pozornosti. A ni le zunanjost tista, ki je ljubko okrašena. Tudi znotraj samo prodajalne, lahko obiskovalci marsikaj odkrijejo.

Ljubitelji bleščic in lesketajočih okraskov bodo prišli na svoj račun pri ogledu butika Allegria v centru mesta.

Tudi letos so zaposleni združili božično okrasje in izložene izdelke. Tako na primer stojita lutki nad odejo zlatega in srebrnega okrasja. Druga lutka pa se kar “guga” na gugalnici, okrašeni z zelenjem in srebrnimi kroglicami.

Podobno prefinjeno prepletanje božičnega vzdušja in predstavljenih izdelkov si lahko sprehajalci ogledajo tudi v Atelierju Davida Hojnika.

Ne le butiki, ampak tudi cvetličarne so praznično okrašene. Tudi letos ne razočara izložba Cvetličarne Valerije Grubelnik. Letos jo krasi velika rdeče-zlato okrašena smreka, v kateri lahko odkrijete ljubke detajle, kot so denimo jelenčki. S podobno ljubeznijo je okrašena tudi njihova druga smreka, v roza preobleki. Tudi tukaj je mogoče odkriti marsikateri detajl.

Ljubko okrašena je tudi cvetličarna Sopek.si, bliže centru mesta. Sicer je blišč nekoliko manjši kot v Cvetličarni, a okraski niso nič manj praznični.

Nana in Zlata nitka s svojimi prazničnimi preoblekami širita toplino. Čeprav od zunaj ni veliko blišča, je pa v notranjosti z ljubeznijo poskrbljeno za udobno atmosfero.

Da v prazničnem času ne pozabimo na naše hišne ljubljenčke, je mogoče opaziti tudi v izložbah. Tako je Premium pet poskrbel za praznično vzdušje tudi pri nakupu ali ogledu pripomočkov za vaše kosmatince.

Optike pa so se letos očitno osredotočile na dekoracijo z živalskim prihodom. Tako denimo pri Outlet optiki iz izložbe kuka nihče drug kot Božičkov pomagač Rudolf. Pri Optiki Prima pa izložbo poleg ljubko okrašenega drevesca krasi družina pingvinov.

Izložba Radia City je letos žal ostala v temi, kar je precej nenavadno, saj njihova okrasitev sodi v tradicijo Maribora. Lani je izložbo radijske postaje krasilo ogromno Božičkov, med njimi je bil tudi bradati orjak, ki je vsakega pozdravil ob vhodu.

Izložba lani.