Za nami je drugi dan super športnega konca tedna.

Včeraj se je pričel »super športni konec tedna« kot so ga poimenovali organizatorji – Športna zveza Maribor, Zdrava zabava in ostali, ki so se združili z namenom organizacije tekov v Mariboru.

»Pod skupnim imenom Maribor v gibanju – Maribor InMotion smo družili tekaške prireditve, ki so do sedaj potekale ločeno. Tako bodo prireditve Otroški mestni teki, FIT Maribor in Tek zdravja ter Urbani trail tek z zaključkom s prireditvijo ZZrolano mesto potekale v tem koncu tedna. Veseli me, da se je včerajšnjih otroških Ajdinih tekov, ki so namenjeni osnovnošolcem, udeležilo več kot 2.000 otrok iz večine mariborskih osnovnih šol. Otroška razigranost je dokaz, da potrebujejo tudi otroci takšne prireditve in da je druženje in šport nujno potrebno. Danes je bil na sporedu še FIT Maribor s Salsation gibanjem, jutri jo pa dva pomembna teka – Tek zdravja in Urbani trail, ki bosta potekala po Mariboru in bližnji okolici. Verjamem, da je gibanje postalo ponovno gibalo napredka in da se bodo ljudje tekov z veseljem udeležili. Mogoče letos kot gledalci, naslednje leto pa kot tekači,« je povedal Tomaž Barada, predsednik Športne zveze Maribor.

V nedeljo se ob 9. uri na Trgu Leona Štuklja, kjer bo štartno-ciljni prostor pričneta Tek zdravja in Urbani trail, ob 16. uri pa bo povorka ZZrolanega mesta krenila iz Trga Leona Štuklja po Mariboru in okolici.