Kolumbijski kuhar Leonardo Fonseca je šest let sodeloval s chefinjo Ano Roš. Sprva je delal v Hiši Franko, nato v pop-up bistroju Ana in Slon, nazadnje pa v restavraciji Jaz v ljubljanskem Knafljevem prehodu. Januarja se je odločil za nove izzive, poroča kulinarični portal Miha First. Kljub temu, da velja za enega najbolj nadarjenih kuharjev pri nas, Fonseca ostaja v Sloveniji.

Desna roka Ane Roš prihaja v Maribor

Fonseca je prihod v mariborsko restavracijo potrdil tudi z objavo na Instagramu: “Če mislite, da lahko kaj skuhamo skupaj, ne bodite sramežljivi in me pokličite. Slovenija je še vedno moj dom." Nadarjeni mojster pa ni natančno pojasnil, kaj ga je pognalo iz sistema, ki vključuje tri Michelinove zvezdice. K Ani Roš v Hišo Franko je prišel leta 2018 in je veljal za enega najbolj nadarjenih mladih kuharjev v Sloveniji.

Prvo so njegovo odločitev, da bi rad ostal v Sloveniji, opazili v izvrstni mariborski restavraciji oziroma bistroju Fudo. "Leo prihaja v Fudo," so sporočili na družabnih omrežjih, a iz objave zaenkrat ni razvidno ali bo Fonsecova selitev na Poštno ulico bolj dolgoročna, saj gre za POP-UP dogodek, ki bo potekal aplrila. 

Novico je hitro komentirala tudi nekdanja najboljša kuharica na svetu, Ana Roš, ki je na svojem Instagram profilu predstavila novega kuharja restavracije Jaz, Alexa Iacoviella, mladega mojstra iz Trsta z bogatim življenjepisom.