Kot smo že poročali, naj bi Damijan Škrinjar, v preteklem letu najbolje plačan nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga, pijan povzročil prometno nesrečo in nato domnevno poskušal podkupiti zdravnika, da bi se izognil zdravniškemu pregledu. Sedaj se je na incident odzval mariborski župan Saša Arsenovič

Pričakuje odstop

"Za dogajanje v zvezi z gospodom Škrinjarjem sem žal, izvedel danes iz medijev. Verjamem, da bo (v kolikor še ni) gospod Škrinjar prevzel odgovornost in odstopil, saj takšno dejanje meče slabo luč tako na druge nadzornike kot tudi na javna podjetja, ki jih je do sedaj uspešno nadziral," je sporočil župan MOM.

22. decembra popoldan se je 54-letni Škrinjar na Slivniški cesti v Sp. Hočah  s teslo zaletel v nasproti vozečega citroena, v katerem je bil 29-letni voznik. Zaradi silovitega trčenja so morali gasilci 54-letnika rešiti z rezanjem pločevine, vendar prometna nesreča ni povzročila hujših poškodb. Po poročanju Večera je alkotest pokazal, da je Škrinjar vozil pod vplivom alkohola, zato mu ob odvzemu vozniškega dovoljenja grozi tudi ovadba kaznivega dejanja nevarne vožnje, kar se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom od treh mesecev do treh let.

Večer je še neuradno navajal, da naj bi se Škrinjar poskušal izogniti zdravniškemu pregledu in bil pripravljen zdravstvenemu osebju za to celo plačati pod mizo. Pri sebi naj bi imel več tisočakov. Na mariborski policiji so potrdili sum storitve kaznivega dejanja, povezanega z opravljanjem njihove dejavnosti, vendar podrobnosti ne zaenkrat ne razkrivajo. Rezultati toksikološke preiskave še niso znani.

Škrinjar je za medij dejal, da se zaradi travmatične izkušnje okoliščin ne spominja, a da nesrečo obžaluje.